0
1
σχόλια
528
λέξεις
210

[ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ] Το 1ο Φεστιβάλ για το Ρούμι στην Ελλάδα διοργανώνεται από το βραβευμένο Baba Au Rum

ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
1 Νοεμβρίου 2016
Μια διήμερη γιορτή στο Ζάππειο με ιστορίες ρουμιού, γεύσεις και αρώματα, σεμινάρια και καλεσμένους απ΄όλο τον κόσμο. Το πρώτο φεστιβάλ γευσιγνωσίας για το ρούμι, έρχεται από το Baba Au Rum bar που συγκαταλέγεται στα 50 Kαλύτερα Mπαρ του Kόσμου.

Φανταστείτε το Φεστιβάλ σαν ένα ταξίδι ανακάλυψης: Μπορούμε να δοκιμάσουμε πολλά διαφορετικά είδη ρουμιού από όλο τον κόσμο. Και να συνθέσουμε την εικόνα του ρουμιού μαθαίνοντας, ακούγοντας, δοκιμάζοντας.

Πως παρασκευάζεται το ρούμι; Ποια είναι η ιστορία του; Πώς δημιουργούνται αγαπημένα κοκτέιλ με ρούμι; Και αυτά εδώ θα τα μάθουμε.

Στο 1ο Φεστιβάλ Ρουμιού θα υπάρχει μια έκθεση προϊόντων που αφορούν στο ρούμι και όλες οι εταιρίες ρουμιού που αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα θα είναι εκεί για testing

Το soundtrack της ιστορίας του ρουμιού: Οι δυο νύχτες του φεστιβάλ έχουν παράλληλες εκδηλώσεις με σχετική μουσική και live.

Masterclasses: Τις ιστορίες στο Φεστιβάλ θα αφηγηθούν ειδικοί από διάφορα μέρη του κόσμου, από το Σαν Φρανσίσκο μέχρι το Λονδίνο θα έχουν θέμα τη γευσιγνωσία, την κουλτούρα και τη βιομηχανία γύρω από το ρούμι.

Thanos Prunarus & Valhrona Chocolates Matching: Ο Θάνος Προυναρούς δημιουργός του Baba Au Rum, ιδρυτής του περιοδικού Fine Drinking και μέλος του International Rum Experts, θα παρουσιάσει τους λόγους για τους οποίους το Ρούμι και η Σοκολάτα είναι οι καλύτεροι φίλοι.

Το Cafe au Rhum του Μιχάλη Μένεγου. Πρώην global brand Αmbassador του Havana Club, γκουρού του ρουμιού και του bartending, αφηγητής με χάρισμα σκηνοθέτη. Αν δεν βρισκόταν στην Αθήνα τον φανταζόμαστε να ζει στην Αβάνα αλλά πριν από την Αθήνα έμενε στο Παρίσι, κι έτσι μαγικά -υπό τους ήχους μιας Parisian Cafe μπάντας- θα μας τηλεμεταφέρει στα Παριζιάνικα καφέ με σκοπό να μας ξεναγήσει γευστικά στην μεγάλη παράδοση του Καφέ με Ρούμι.

Όλα για το Tiki Cocktail Culture: Οι Martin και Rebecca Cate, ιδρυτές του Smuggler’s Cove, του σημαντικότερου tiki bar της Αμερικής σήμερα, που βρίσκεται μόνιμα στην λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου, θα παρουσιάσουν το νέο τους βιβλίο σχετικά με το Tiki Cocktail Culture, το οποίο διατεθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα αποκλειστικά μέσα από το festival.

Και τι είναι το Rhum Agricole; Οι Benoit Bail και Jerry Gitan, ιδρυτές του Rum Embassy και της ιστοσελίδας Rum Gazette, συστήνουν το Rhum Agricole, ένα τύπο ρουμιού από χυμό ζαχαροκάλαμου (αντί για μελάσα) που κατάγεται από τις Γαλλικές Δυτικές Ινδίες. Θα δοκιμάσουμε μαζί τους ρούμια από την Μαρτινίκα και τη Γουαδελούπη.

Βασίλης Κυρίτσης, The Clumsies: Το Baba au Rum και το The Clumsies είναι τα δύο ελληνικά bar που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα World’s 50 Best Bars. Κι έτσι ο B. Κυρίτσης βρίσκεται καλεσμένος του Φεστιβάλ προκειμένου να μιλήσει για τη δική του θεωρία της Σχετικότητας με τίτλο Super Relativity: Zacapa Rum and Time.

Επίσης θα μιλήσει ο Peter Holland, διεθνής σπεσιαλίστας του ρουμιού που έγινε γνωστός μέσα από το μπλογκ The Floating Rum Shack ενώ ο Michael Landart θα εξηγήσει για το πώς δημιουργείς ένα rum brand.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ: Το DOC TV δίνει δύο (2) διπλές προσκλήσεις για το 1o Athens Rum Festival, στο Ζάππειο, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου. Μπορείτε να στείλετε e-mail στο [email protected] με το ονοματεπώνυμό σας μέχρι τις 12 το πρωί της Παρασκευής (4/11). Θα ειδοποιηθείτε με e-mail την ίδια μέρα. 


Info: 1o Athens Rum Festival, 6-7 Νοεμβρίου 2016, Ζάππειο, Αθήνα. 
 
εμφάνιση σχολίων