0
10
σχόλια
318
λέξεις
210

Το Pere και το Ubu. Στα δύο αδέλφια του Νότου το menu θυμίζει Los Angeles και οι Τετάρτες τα Σάββατα

ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
21 Οκτωβρίου 2016
Πατήστε στις φωτό για να τις δείτε σε μεγάλη διάσταση


Η Γλυφάδα είναι άλλος πλανήτης για τους Αθηναίους, και το Pere Ubu ένα από τα στέκια που δικαιώνουν τη φήμη της.

Το Pere Ubu δεν είναι ένα αλλά δύο αδερφικά μαγαζιά, και παρ'όλο που «χωρίστηκε» ο χώρος στην ουσία μπορείς να παραγγείλεις ποτά στο Ubu και να φας στο Pere, και αντίστροφα, «μια οικογένεια είμαστε» που λένε.

Το Pere ειδικεύεται στα κοκτέιλ ενώ το Ubu στο φαγητό, με κύριο μέλημά του το “burger bar”. Είναι ένας all day χώρος με μενού στο οποίο ανακαλύπτεις τις δικές σου πρώτες ύλες χωρίς γλουτένη ή ζάχαρη, με χυμούς και βιολογικά, και με πετρόφουρνους που φρεσκοψήνουν το δικό τους ψωμάκι και ότι άλλο σχετικό.

Το Pere από την άλλη υπόσχεται να μας φτιάξει κλασικά κοκτείλ αλλά και ότι πιο νέο κυκλοφορεί στα μπαρ του κόσμου. Όπως το
Moscow Mule Pere, με σόδα, αγγούρι, lychee, βότκα και εξωτικό τζίντζερ ή το Tokyo pear mojito, με σάκε και λικέρ αχλάδι που μας ταξιδεύουν μέχρι τη Ρωσία και την Ιαπωνία,

Το Pere Ubu μοιάζει σαν αυτόνομος πλανήτης: έχει πάντα πολύ κόσμο, μπορεί να κάνει μια καθημερινή να μοιάζει με Σάββατο, μπορείς να αράξεις ή να χορέψεις, να κάνεις τα ραντεβού σου όλη μέρα ή να φας ενώ τις ζεστές μέρες και νύχτες του χρόνου, οι θαμώνες ξεχύνονται στον πεζόδρομο και το πάρτι συνεχίζεται.

Το design του Pere Ubu δανείζεται στοιχεία της Αμερικανικής κουλτούρας. Η διακόσμηση έχει την υπογραφή του Έλληνα αρχιτέκτονα Βαγγέλη Μπόνιου.

Pere Private lounge: ένας χώρος στο δεύτερο επίπεδο του Pere, όπου θυμίζει σπίτι της δεκαετίας του ’50. Για παρέες και μίτινγκ, για μέρα ή για νύχτα.

Το όνομα Pere Ubu εδώ δεν το εμπνεύστηκαν από το ροκ γκρουπ αλλά από τη Γαλλική κλασική θεατρική παράσταση του Alfred Jarry, Ubu Roi.


Info: Pere the Bar, Pere Ubu, Κύπρου 74, Γλυφάδα, τηλ. 210-8941.450.
 
εμφάνιση σχολίων