1
2
σχόλια
217
λέξεις
TECH

[ΚΑΛΑ ΝΕΑ] Μια εταιρία σχεδιάζει με τη βοήθεια του 3-D printing: φτηνά προσθετικά χέρια για παιδιά που τα έχουν ανάγκη

ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
17 Οκτωβρίου 2016
Μια εταιρία 3-D printing στη Νέα Υόρκη, παράγει με μικρό κόστος προσθετικά μέλη για παιδιά που τα χρειάζονται. Τα περισσότερα από τα τεχνητά χέρια πάνε σε παιδιά που βρίσκονται σε εμπόλεμες ζώνες και σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Η Brooklyn 3-D, συνεργάζεται με την Voodoo Manufacturing και την ΜΚΟ Enable Community Foundation, κατασκευάζοντας και διανέμοντας τεχνητά χέρια, με κόστος απειροελάχιστο σε σχέση με ότι κοστίζουν αυτά τα μέλη κανονικά. Ήδη κατασκευάζονται 750 μέλη με κόστος λιγότερο από 50 δολάρια το ένα.


Η Enable Community Foundation εργάζεται μαζί με τα παιδιά ώστε να σχεδιάσει το χέρι που θα είναι ανατομικά σωστό για το καθένα. Πολλά από τα παιδιά ζητούν χέρια όπως αυτά των αγαπημένων τους σούπερ ηρώων. Ύστερα στέλνει το σχέδιο στη Voodoo printing που τα τυπώνει στα 30 μηχανήματά της. Μετά τον τελικό έλεγχο, τα μέλη στέλνονται πίσω στην Enable Community Foundation όπου ενεργοποιείται το λειτουργικό τους σύστημα.


Τα σχέδια είναι εντυπωσιακά αλλά ακόμη εξελίσσονται. Μέσα σε λίγα χρόνια, σκοπός είναι να μπορούν τα παιδιά να σκανάρουν μέσω κινητού τηλεφώνου τα χέρια τους και να ανεβάζουν τα στοιχεία στην ιστοσελίδα της εταιρίας, ώστε εκείνη στη συνέχεια να κατασκευάζει προσθετικά μέλη ακριβώς στα μέτρα τους, χωρίς μεσάζοντες, και πάντα με ελάχιστο κόστος. Εύγε!
 
εμφάνιση σχολίων