0
1
σχόλια
207
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Χωρίς εισιτήριο 8 στους 10. Με πατέντες αποφεύγει το χτύπημα εισιτηρίων στα ΜΜΜ, το 80% των επιβατών

ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
11 Οκτωβρίου 2016
Κάποιοι δεν έχουν, άλλοι δεν θέλουν. Πάντως με το κάθε εισιτήριο να κοστίζει 1,40 ευρώ στην Ελλάδα της εξάχρονης Κρίσης δεν αποτελεί έκπληξη το ότι πλέον οι 8 στους 10 επιβάτες τρόλεϊ και λεωφορείων επιλέγουν να μη χτυπήσουν εισιτήριο. Ή να το χτυπήσουν, αλλά με τρόπο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Ημερησία για να επαναχρησιμοποιήσουν το εισιτήριο πολλές φορές, οι επιβάτες αλείφουν την πλευρά που το χτυπούν στο αυτόματο μηχάνημα ακύρωσης, είτε με liposan είτε με λακ μαλλιών και στη συνέχεια αφαιρούν την ουσία οπότε μαζί της σβήνεται και η σφραγίδα του μηχανήματος. Κάποιοι επίσης καλύπτουν του εισιτήριο με διαφανές βερνίκι νυχιών ενώ άλλοι κάνουν ακόμα και πλαστικοποίηση του εισιτηρίου, προκειμένου να σβήνει εύκολα το μελάνι. Εννοείται ότι η παραχώρηση χτυπημένων εισιτηρίων που δεν έχουν εξαντλήσει το χρόνο τους, είναι καθημερινή πρακτική.

Η ΟΣΥ έχει 26 ελεγκτές (οι 11 από αυτούς εν ενεργεία, άρα αντιστοιχεί ένας ελεγκτής για κάθε 1.727 δρομολόγια) και οι απώλειες των αστικών συγκοινωνιών φτάνουν τα 57 εκατομ. ευρώ. Το αυτόματο σύστημα ακύρωσης με κιγκλιδώματα που θα απαγορεύει την είσοδο μηχανικά σε όποιον δεν έχει ακυρώσει το εισιτήριό του αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2017.


Διαβάστε επίσης: Επιβάτες χωρίς εισιτήριο
 
εμφάνιση σχολίων