0
1
σχόλια
254
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Ποια είναι τα δικαιώματα μας αν μας πιάσουν χωρίς εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς;

DOCTV.GR
3 Οκτωβρίου 2016
Πως χειριζόμαστε την κατάσταση αν μας πιάσουν χωρίς εισιτήριο ενώ επιβαίνουμε σε κάποιο μέσο μεταφοράς, ώστε να είμαστε καλυμμένοι σύμφωνα με το νόμο; Ποια είναι τα δικαιώματά μας; Όλες οι κινήσεις που πρέπει να κάνουμε, βρίσκονται συγκεντρωμένες εδώ.

Αν δεν θέλουμε να δώσουμε τα στοιχεία μας στους ελεγκτές, είναι νόμιμο δικαίωμά μας και δεν διαπράττουμε κανένα ποινικό αδίκημα. Οι ελεγκτές δεν μπορούν να μας συλλάβουν.

Δεν ακολουθούμε τους ελεγκτές σε αστυνομικό τμήμα, ούτε δεχόμαστε να μας οδηγήσουν με το λεωφορείο στο σημείο που θέλουν αυτοί.

Αν κάποιος αστυνομικός βρεθεί εκεί και ζητήσει τα στοιχεία μας, ακόμα και αν βρίσκεται εκτός υπηρεσίας, είμαστε υποχρεωμένοι να τα δώσουμε, ώστε να μην υποστούμε κράτηση. Όμως δεν είμαστε υποχρεωμένοι να περιμένουμε την άφιξη της αστυνομίας.

Ζητάμε από τον οδηγό να μας ανοίξει στην επόμενη στάση και από τους ελεγκτές να μας αφήσουν να κατέβουμε, δηλώνοντάς τους ότι δεν θέλουμε να παραμείνουμε στο λεωφορείο.

Εάν μας κρατήσουν μέσα στο όχημα και έρθουν αστυνομικοί, τους δίνουμε τα στοιχεία μας και απαιτούμε να συλλάβουν αμέσως τον ελεγκτή ή και τον οδηγό και να τον/τους οδηγήσουν στο αυτόφωρο, διότι μας κράτησαν παράνομα εντός του λεωφορείου (ή γραφείου ή σταθμού κλπ).

Ζητάμε ονόματα και τηλέφωνα από τους συνεπιβάτες μας, ώστε να έχουμε μάρτυρες.

Καλούμε αμέσως στα τηλέφωνα των επιβατών, για να ζητήσουμε νομική βοήθεια και αλληλεγγύη.

Αστυνομικοί που αρνούνται να συλλάβουν τον ελεγκτή/οδηγό κατόπιν της μήνυσής μας, διαπράττουν παράβαση καθήκοντος. Μπορούμε να τους μηνύσουμε και να υποβάλουμε έγγραφη Αναφορά εναντίον τους στο ΑΤ., κοινοποιούμενη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
 
εμφάνιση σχολίων