0
1
σχόλια
226
λέξεις
TECH

Με μια εφαρμογή μοιραζόμαστε φωτοβολταϊκά και αλλάζουμε τις ζωές ανθρώπων που έχουν ανάγκη τη συνδρομή όλων μας

ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
6 Οκτωβρίου 2016
Ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, πρόσφυγες, ΜΚΟ. Η ενεργειακή φτώχεια είναι ένα από τα πρώτα πλήγματα της οικονομικής κρίσης.

Μια εύχρηστη εφαρμογή έρχεται να βοηθήσει: το app Gridmates είναι μία εφαρμογή για δωρεές ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή μια διαδικτυακή πλατφόρμα που ενώνει τους δωρητές ενέργειας με όσους αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα τους.

Εμπνευστής της πλατφόρμας είναι ο Γιώργος Κουτίτας, απόφοιτος Φυσικού του ΑΠΘ και Διδακτορικός στο τμήμα Electrical Engineering του University of Surrey.

Μέσα στην πλατφόρμα, εμφανίζονται οι αποστολές και το ποσό που συγκεντρώνεται καθημερινά. Για παράδειγμα, στην αποστολή του ΜΚΟ ΜETAδράση, προκειμένου να έχουν ρεύμα τα παιδιά των προσφύγων που φτάνουν ασυνόδευτα στη Μυτιλήνη, πρέπει να συγκεντρωθεί το ποσό των 1.000 ευρώ περίπου. Τα χρήματα αυτά μετατρέπονται αυτομάτως σε kWt. Ο σκοπός είναι να συγκεντρωθούν συνολικά 11.667 kWt που θα τροφοδοτήσουν το κτίριο φιλοξενίας. Οι ενεργειακές αυτές μονάδες πηγαίνουν στον λογαριασμό του παραλήπτη και έτσι τα παιδιά αυτά θα μπορούν να έχουν ζεστασιά και φως μέχρι να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Η Gridmates στοχεύει άμεσα να συνεργαστεί επίσημα με τον πάροχο, ώστε να επιτρέψει την δωρεά απευθείας σε ευαίσθητο καταναλωτή, ενώ αν διαθέτουμε φωτοβολταϊκά, τότε εκτός από χρήματα, μπορούμε να δωρίσουμε κατευθείαν ενέργεια.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν και μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε μέσω υπολογιστή ή κινητού τηλεφώνου. Περισσότερες πληροφορίες, μπορούμε να βρούμε εκεί.
 
εμφάνιση σχολίων