0
2
σχόλια
358
λέξεις
TECH

Έγινε διακεκριμένος επιστήμονας πριν κλείσει τα 30. Γνωρίζουμε τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη στις «Κορυφές», τη νέα εκπομπή του OTE TV

DOCTV.GR
15 Σεπτεμβρίου 2016
ΟΙ «ΚΟΡΥΦΕΣ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Η εκπομπή «Κορυφές» εξερευνά κορυφαίες προσωπικότητες της Ελλάδας από τον καλλιτεχνικό, επιστημονικό και επιχειρηματικό κόσμο και προβάλλεται στο OTE HISTORY, ένα κανάλι αφιερωμένο στην Ελλάδα, τον πολιτισμό και την ιστορία της.

Στη νέα τηλεοπτική παραγωγή του ΟΤΕ ΤV, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης συνομιλεί, με διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες, με μια Ελλάδα που αξίζει να γνωρίσουμε. Τα επεισόδια προβάλλονται κάθε Τρίτη βράδυ στις 22.00 και σε 2η προβολή το Σάββατο στις 19.00.

Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ: Είναι μόλις 35 ετών αλλά τα επιτεύγματά του είναι αντιστρόφως ανάλογα με την ηλικία του. Καθηγητής Πληροφορικής στο ΜΙΤ, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ, έχει διατελέσει επίσης μεταδιδακτορικός ερευνητής στη Microsoft.
Έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο, όταν με τη διδακτορική του διατριβή, κατάφερε να λύσει τον Γρίφο του Νας, ένα ερώτημα που παρέμενε άλυτο επί 60 χρόνια, από τη δημοσίευση του Νομπελίστα Τζον Φόρμπς Νας το 1950.

Αν και ο Νας, στο πεδίο της θεωρίας των παιγνίων, ισχυρίστηκε ότι σε κάθε αγορά, ακόμη και όταν υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα, υπάρχει τρόπος να βρεθεί η ισορροπία, ο Κ. Δασκαλάκης απέδειξε ότι η ισορροπία αυτή, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι υπολογιστικά αδύνατη. Για αυτή του την απόδειξη βραβεύθηκε από τον διεθνή οργανισμό ΑCΜ Αssociation for Computing Μachinery το 2008. Κι αυτό είναι μόνο ένα από τα πολυάριθμα και σημαντικά βραβεία του (μεταξύ των οποίων βρίσκεται και το βραβείο Πληροφορικής και Θεωρίας Παιγνίων από τη Διεθνή Ένωση Θεωρίας Παιγνίων, ενώ η Διεθνής Ένωση Επιστημόνων Πληροφορικής του απένειμε το παγκόσμιο βραβείο καλύτερης διδακτορικής διατριβής στην Πληροφορική).

Στις «Κορυφές» ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, μας ξεναγεί στον κόσμο των μαθηματικών και εξηγεί πως ένας φιλομαθής νέος με καταγωγή από την Κρήτη, κατάφερε να γίνει καθηγητής πανεπιστημίου και διακεκριμένος επιστήμονας πριν καν κλείσει τα τριάντα του χρόνια.

Οι «Κορυφές» εγκαινιάζουν έναν κύκλο εκπομπών και σειρών ντοκιμαντέρ πάντα με σημείο αναφοράς την Ελλάδα, που θα φέρει μέσα στο επόμενο διάστημα το κανάλι OTE HISTORY. Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.


Info: «Κορυφές», με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, κάθε Τρίτη στις 22:00 στο OTE HISTORY, και σε επομένη προβολή κάθε Σάββατο στις 19.00. Η εκπομπή με καλεσμένο τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη θα προβληθεί την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου. 

εμφάνιση σχολίων