0
5
σχόλια
487
λέξεις
210

Στον αγαπημένο πεζόδρομο στην καρδιά της πόλης βρίσκεται ένα street bar γνωστό για τα cocktails του. Και για εκπλήξεις που διαδίδονται από στόμα σε στόμα

ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ | ΦΩΤΟ: DOCTV.GR
4 Ιουλίου 2016
Πατήστε στις φωτό για να τις δείτε σε μεγάλη διάσταση [Πηγή: www.doctv.gr]
Πατήστε στις φωτό για να τις δείτε σε μεγάλη διάσταση [Πηγή: www.doctv.gr]
Πατήστε στις φωτό για να τις δείτε σε μεγάλη διάσταση


Ερώτηση: «Αυτές οι φωτογραφίες με τα beach party στον πεζόδρομο της Ηπίτου και τις μεταμεσονύχτιες βουτιές στην πλαστική την πισίνα, τι είναι;» Απάντηση: Αυτά τα ξαφνικά πάρτι στον πεζόδρομο της Ηπίτου που τα χάνετε.

Το γωνιακό μπαρ στην Ηπίτου με τη διπλή μπάρα (μέσα-έξω), γίνεται μια στάση για καταστασιακά πάρτι, που μας μεταφέρουν κάπου μακριά -ποιος ξέρει κάθε φορά που. Κάπως έτσι τα spirits, τα κοκτέιλ του Διονύση Πολλάτου, το χιούμορ και οι εξωτικές ιστορίες από την λατινική Αμερική ανακατεύονται σ΄αυτό το μοναδικό Ipitou-κράμα.

«Το μπαρ θέλουμε να είναι ένα μέρος διασκέδασης, απόλαυσης και παιχνιδιού και σε καμία περίπτωση ο σιωπηλός ναός οποιασδήποτε τεχνικής ή σοβαροφάνειας. Αυτό έχει να κάνει τόσο με την φιλοσοφία μας για τα μπαρ όσο και με τον χαρακτήρα μας» λέει. Ο Διονύσης Πολλάτος για μας είναι το Ipitou, και αντίστροφα: το Ipitou είναι ο Πολλάτος. Δεν φτιάχνει μόνο μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ της πόλης, είναι ο μπάρμαν που θέλουμε να έχουμε για μπάρμαν-φίλο. Αυτό ακούγεται ως ψυχρή υποκειμενικότητα αλλά όταν θα πείτε κι εσείς «Γιατί το κοκτέιλ μου έχει δίπλα παιχνίδια, εκπλήξεις, αξεσουάρ και σουρεαλισμό, τότε θα μας θυμηθείτε».

Το Ipitou βέβαια αποτελείται από μια ολόκληρη ομάδα με βασικά μέλη τους Γιάννη Δεληδημήτρη, Μάνο Τζοβάλα, Βίκυ Βανιλλα και τακτικό επισκέπτη τον Γιάννη Πέτρο Πετρή.

Αυτό το καλοκαίρι το μενού χωρίζεται σε τρεις ζώνες και ανάλογα με την ώρα προσγείωσής μας βγαίνει κι ένας από τους 3 καταλόγους (αυτούς με τα ζωγραφισμένα εξωτικά πουλιά). Το πρωί ξεκινάει με κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ, σπιτικές βυσσινάδες και λεμονάδες, αλλά και τσάι και καφέ όπου η ομάδα του bar επεμβαίνει
αρωματίζοντας 4 είδη ζάχαρης με θυμάρι, τόνγκα, βανίλια, μπαχάρι και ginger.

Από το απόγευμα μέχρι τις 9.30-10.00 το βράδυ, μπορούμε να γευτούμε απεριτίφ και cocktails χαμηλού αλκοολικού βαθμού ή με μπουρμπουλήθρες (όπως λέμε fizz και el Diablo). Μερικές επιλογές θέλεις να τις δοκιμάσεις και μόνο από το όνομα. Ένα σας λέω: Stasou Midgala από πικραμύγδαλο με λεμόνι και μεταλλικό νερό.

Τις νύχτες καταλαμβάνουν τα ποτήρια κοκτέιλ με παλαιωμένα αποστάγματα και έντονα αρώματα αλλά υπάρχει πάντα και ο all weather κατάλογος που περιέχει ανάμεσα σε άλλα και «5 κοκτέιλ που πλέον θεωρούμε κλασικά και αγαπημένα από τους προηγούμενους καταλόγους μας. Η κεντρική ιδέα του καλοκαιριού είναι η επιστροφή στο παιχνίδι και την απλότητα».

Σημειώστε ότι όλο το καλοκαίρι το Ipitou θα είναι ανοιχτό και κάθε μέρα υπάρχει το Cocktail of the day, σε happy τιμή 7 ευρώ.

Μπορούμε να πούμε ότι το Ipitou βραβεύτηκε φέτος από τα Athinorama Bar Awards με το Shaker Trophy 2016. Αλλά αυτό εμάς δεν μας νοιάζει και πολύ, όσο το καλοκαίρι της Ipitou είναι στο γέλιο μας και στο ποτήρι μας.


Info: Ipitou The Bar, Ηπίτου 4, Αθήνα.
 
εμφάνιση σχολίων