0
1
σχόλια
182
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ

160 σχολεία στη Βρετανία επιτρέπουν τις φούστες για τους μαθητές, όπως και τα παντελόνια για τις μαθήτριες

DOCTV.GR
14 Ιουνίου 2016
Ογδόντα σχολεία της Μεγάλης Βρετανίας, 40 δημόσια δημοτικά και 40 δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αναθεωρούν την πολιτική του dress code τους, με σύσταση της πολιτείας. Σύμφωνα με την νέα οδηγία γίνεται «άνοιγμα» στην πολιτική ένδυσης, έτσι ώστε τα αγόρια να έχουν το δικαίωμα να φορούν φούστες και τα κορίτσια παντελόνια, στην περίπτωση που αισθάνονται ακόμα αναποφάσιστα για το φύλο τους.

Οι οδηγίες άλλαξαν με δύο τρόπους: είτε αναφέροντας πως κάθε μαθητής μπορεί να φοράει όποια από τα ενδεδειγμένα ρούχα τον κάνει να αισθάνεται πιο άνετα, είτε αντικαθιστώντας την λέξη μαθητής-μαθήτρια με το ουδέτερης φυλετικής κατεύθυνσης ουσιαστικό «μαθητευόμενος».

Τα συμβούλια των καθηγητών, στα σχολεία που εφαρμόστηκαν, είχαν αρχικά ενστάσεις, που όμως όλες καταρρίφθηκαν όταν οι νέοι κανόνες άρχισαν να εφαρμόζονται. Ο φόβος των εμπλεκομένων πως οι μαθητές μπορεί να μπερδευτούν ή να αποπροσανατολιστούν έδωσε τη θέση του στην ανάσα αποδοχής των παιδιών που απλώς αισθάνονται διαφορετικά. Τα παιδιά που δεν ήθελαν να φορέσουν φούστα, δεν φόρεσαν και αυτά που ήθελαν, έτσι κι αλλιώς, το έκαναν. Γιατί πλέον, είναι δικαίωμά τους.
 
εμφάνιση σχολίων