0
12
σχόλια
243
λέξεις
210

Η ομάδα του Clumsies δημιούργησε ένα βοτανικό κήπο με άρωμα Ιταλίας, στο κέντρο της αθηναϊκής ζούγκλας

ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ | ΦΩΤΟ: Κ. ΚΑΤΡΙΟΣ DOCTVGR CC3
9 Ιουνίου 2016
Πατήστε στις φωτό για να τις δείτε σε μεγάλη διάσταση


Το λένε Odori Vermuteria Di Atene, οι φίλοι του το λένε «Βερμουτερία». Βρίσκεται πίσω από την πλατεία Κλαυθμώνος, δίπλα στο αδελφάκι του το Clumsies, όπου εξαπλώνεται πλέον μια νέα γειτονιά στο χάρτη της Αθήνας.

Αυτή τη φορά η ομάδα των βραβευμένων Clumsies - Theory - Palmitas pop up, επέστρεψε με μια άλλη ιδέα που στηρίζεται στο vermuth κι έτσι άνοιξε η πρώτη Vermuteria στην Ελλάδα.

Στα ιταλικά, η λέξη Odori σημαίνει αρώματα -μιας και το vermuth είναι κρασί αρωματισμένο με βότανα. Εναρμονισμένος με το μυρωδάτο concept, ο βοτανικός κήπος του μαγαζιού με κάθε λογής βότανα περιμένει να χαϊδέψει τα ρουθούνια μας και
να τρυπώσει στα ποτήρια, φτιάχνοντας ένα νέο vermouth με το βότανο της αρεσκείας μας.

Στο Odori Vermuteria di Atene ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος (διακρίθηκε ως νικητής στο ελληνικό World Class το 2015, και στην τελική, διεθνή 6άδα) έχει αναλάβει την κατάσταση. Στον κατάλογο φόρος τιμής στο βερμούτ, στα negroni, 8 signature cocktails βασισμένα σε 8 βότανα, aperitivo, αλλά και κλασσικά cocktails με twist.

Στον πεζόδρομο της Σκουλενίου η κουζίνα είναι ιταλική και η πίτσα ψημένη μόλις για ένα λεπτό σε ειδικούς ξυλόφουρνους από όπου βγαίνει με τη νωπή, παραδοσιακή ναπολιτάνικη ζύμη και την απαραίτητη φρεσκάδα στα υλικά.

Αυτά μαζί με το οργανικό ντεκόρ, το ξύλο, και τις καταπράσινες φυλλωσιές, κάνουν τους Αθηναίους να λένε ήδη «καλώς ήρθες στην πόλη Odori».


Info:Odori Vermuteria Di Atehe, Σκουλενίου 2, Αθήνα.
 
εμφάνιση σχολίων