0
1
σχόλια
291
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ

«Τρέλα είναι να βλέπεις τη ζωή όπως είναι και όχι όπως θα έπρεπε να είναι». Απόσπασμα από τον Δον Κιχώτη

DOCTV.GR
28 Σεπτεμβρίου 2021
- ΚΑΡΡΑΣΚΟ: «ΑΝ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΛΟΣ, εγώ δε θα σ΄αφήσω να τρελάνεις κι εμάς. Τη ζωή πρέπει να τη βλέπουμε όπως είναι πραγματικά».

- ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ: «Όπως πραγματικά είναι...»


ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΛΑΝΙΕΜΑΙ στην πραγματικότητά σας; Ξέρεις πόσες φορές έχω δει τη ζωή όπως είναι πραγματικά; Τόσες όσες δεν μπορείς να φανταστείς. Πόνος, εξαθλίωση, πείνα και απίστευτη σκληρότητα. Είδα ανθρώπους να ταπεινώνονται τόσο, που να αναρωτιούνται γιατί γεννήθηκαν. Είδα φίλους μου να πεθαίνουν μέσα στην απελπισία.

ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΒΛΕΠΑ ΣΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥΣ την τελευταία τους στιγμή; Σύγχυση. Μια τεράστια απορία πλανιόταν στα μάτια τους.

ΓΙΑΤΙ; Δεν νομίζω ότι ρωτούσαν γιατί πεθαίνουν, αλλά γιατί έχουν ζήσει... Όταν η ίδια η ζωή είναι τόσο παράλογη, ποιός μπορεί να πει τι είναι τρέλα και τι είναι λογική;

ΊΣΩΣ ΤΡΕΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, το να εγκαταλείπουμε τα όνειρά μας. Να γινόμαστε πρακτικοί, νομίζοντας ότι μπορούμε να δούμε την πραγματικότητα. Ίσως αυτό να είναι τρέλα. Να ψάχνουμε θησαυρούς εκεί που σωρεύονται σκουπίδια. Ίσως η πολλή λογική να είναι τρέλα.

ΚΑΙ ΤΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΡΕΛΑ ΑΠ’ ΟΛΕΣ, να βλέπεις τη ζωή όπως είναι και όχι όπως θα έπρεπε να είναι».
 
 
Απόσπασμα από το μυθιστόρημα Δον Κιχώτης του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, εκδ. Διάπλαση. Ο Μιγκέλ ντε Θερβάντες Σααβέδρα (29 Σεπτεμβρίου 1547 – 22 Απριλίου 1616) ήταν Ισπανός συγγραφέας, ο οποίος θεωρείται ευρέως ως ο μεγαλύτερος συγγραφέας στην ισπανική γλώσσα και ο κατ' εξοχήν μυθιστοριογράφος παγκοσμίως. Το έργο του ανήκει χρονικά στην «χρυσή εποχή» (περ. 1492-1648) της Ισπανίας, κατά την οποία παρατηρήθηκε εξαιρετική άνθηση στις τέχνες. Το διασημότερο μυθιστόρημά του, ο Δον Κιχώτης, συγκαταλέγεται στα κλασικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, μεταφρασμένο σε περισσότερες από εξήντα γλώσσες και έχοντας υποβληθεί σε συστηματική ανάλυση και κριτικό σχολιασμό από τον 18ο αιώνα.

Via lifewithingme
 
εμφάνιση σχολίων