2
1
σχόλια
607
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ένα από τα αγαπημένα γκρουπ του radiodoc.gr είναι ελληνικό αλλά αγαπιέται πιο πολύ στο L. A. απ' ότι στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Μίλησα με τον RΠЯ πριν τη συναυλία τους στο Ρομάντσο

ΜΕΛΙΤΑ ΚΑΡΑΛΗ [email protected]
11 Μαΐου 2016
Keep Shelly in Athens. Ναι, είναι η μπάντα που σύστησε στην Ελλάδα η εφημερίδα Guardian με την υποσημείωση «Μια μπάντα που θα σε κάνει να χαίρεσαι που είσαι λυπημένος» και ναι, αυτό το quote, το χρησιμοποιούν όλοι όταν προσπαθούν να τους συστήσουν. Αλλά από τότε μέχρι σήμερα έχουν γυρίσει τον πλανήτη δυο φορές, έχουν περάσει από τα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ ξανά και ξανά, τα άλμπουμ και τα remix τους έχουν μπει στις πιο αγαπημένες μουσικές μας λίστες και το κυριότερο: έχουν χαράξει το δικό τους εκλεκτικό μονοπάτι από την Κυψέλη μέχρι το Coachella και πάλι πίσω. Η μουσική τους και οι επιλογές τους είναι η αυταπόδεικτη επιτυχία τους. Έστω κι αν η Ελλάδα δεν μοιάζει να τους «αισθάνεται», οι ΚΨΛ με «όποιο κόστος προσωπικό ή επαγγελματικό» επιμένουν να επιστρέφουν στην Αθήνα. Ραντεβού με τον RΠЯ και την Myrtha στο Ρομάντσο, την Πέμπτη.

Τι σας έμαθε η ζωή όσο ήσασταν στον δρόμο για την τελευταία σας περιοδεία; Ότι το επόμενο και 5ο tour μας στην Βόρεια Αμερική θα πρέπει να διαρκέσει λιγότερο. 30 πόλεις σε 37 ημέρες με αυτές τις αποστάσεις είναι μεν εμπειρία ζωής αλλά τόσο μα τόσο εξουθενωτικό.

Τι σας έμαθε η Αθήνα για τη ζωή τα τελευταία χρόνια; Τα προβλήματα της πόλη μας ήταν πολλά και τα τελευταία χρόνια έγιναν ακόμα περισσότερα. Αυτό που μου έμαθε η Αθήνα είναι πως μόνο μια μειοψηφία των κατοίκων της την αγαπά πραγματικά. Όταν είσαι σε μια μπάντα που μεγάλο μέρος των ακροατών της βρίσκεται εκτός Ελλάδος τότε οι προτάσεις να αλλάξεις βάση ώστε όλα να είναι ευκολότερα είναι πολύ ελκυστική. Το μόνο που μας κρατάει είναι η αγάπη μας για αυτήν την πόλη. Θέλουμε η βάση μας να είναι εδώ με όποιο κόστος επαγγελματικό ή προσωπικό. Να γυρίζουμε μεν τον κόσμο αλλά να επιστρέφουμε πάντα εδώ.

Ποιος είναι ο επιδραστικότερος άνθρωπος που γνωρiσατε στα ταξίδια σας; Ο Thom Yorke.

Τι είναι το πιο αξέχαστο που σας συνέβη; Είναι πολλά. Από το πιο πρόσφατο tour μας θα διάλεγα την υπέροχη διαδρομή από την Νέα Ορλεάνη στο Ελ Πάσο αλλά και την κατάρρευση του βαν μας λίγο έξω από το Τορόντο μετά από 18 χιλιάδες χιλιόμετρα.

Ποια είναι το μότο σας; «Τώρα ξέρω τι θέλω, ένα μαύρο τριαντάφυλλο και τη δύναμη για να παλεύω.»

Που θα θέλατε να επιστρέψετε; Τι είναι σπίτι και που; Στα παιδικά μας χρόνια. Ήταν και θα είναι το σπίτι μας.

Θέλετε να μοιραστείτε μερικά πρόσφατα link με μουσικές σας, μαζί μας;spotify.com

Η συνεργασία σας με τους Submotion Orchestra της Ninja Tune, που αγαπάμε επίσης πολύ στο radiodoc.gr, πως προέκυψε; Λάβαμε ένα email από την εταιρία τους όπου μας ζήτησαν να διαλέξουμε ένα από τα καινούργια τους κομμάτια για να κάνουμε ένα remix. Διαλέξαμε το Ιn Gold:


Ως χαρακτηριστική ελληνική περίπτωση μουσικών του «έξω τα πάμε περίφημα» τι σκέφτεστε ότι συμβαίνει με την Ελλάδα; Είναι τα γούστα περίεργα, είναι τα μίντια περίεργα, είστε εσείς περίεργοι; Αυτή η ερώτηση σηκώνει πολύ κουβέντα. Συνοπτικά θα έλεγα πως τα δυο τελευταία συμβαίνουν σίγουρα.

Ποια είναι η επόμενη στάση για τους Keep Shelly in Athens; Το Ρομάντσο στην Αθήνα για το live μας εκεί, μετά από αρκετό καιρό.

Και που μπορούμε να βρούμε εκείνα τα απίθανα KΨΛ t-shirt σας; Εδώ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ: Το DOC TV δίνει δύο (2) διπλές προσκλήσεις για τη συναυλία των Keep Shelly in Athens, την Πέμπτη 12 Μαΐου στο Ρομάντσο. Μπορείτε να στείλετε e-mail με το ονοματεπώνυμό σας στο [email protected] μέχρι τις 12 το πρωί της Πέμπτης 12 Μαΐου. Θα ειδοποιηθείτε με e-mail την ίδια μέρα.


Ιnfo: Keep Shelly in Athens, Opening act: Serafim Tsotsonis, Πέμπτη 12 Μαΐου, 21.00, Romantso, Αναξαγόρα 3-5, Εισιτ.: 8-10 ευρώ.

 
εμφάνιση σχολίων