0
1
σχόλια
233
λέξεις
TECH

Μια νέα εφαρμογή του ΟΑΣΑ μας πληροφορεί για το που βρίσκονται τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε πραγματικό χρόνο

ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
19 Μαΐου 2016
Απίστευτο. Αναμονή στις στάσεις, τέλος. Τώρα ξέρουμε όχι μόνο τι ώρα θα έρθει το μέσο που θέλουμε, αλλά το ξέρουμε πριν να φύγουμε από το σπίτι μας, αφού μια εφαρμογή (app) που μας πληροφορεί για το που ακριβώς βρίσκεται το τρόλεϊ ή το λεωφορείο της διαδρομής που μας ενδιαφέρει, ήρθε από τον ΟΑΣΑ.

Η εφαρμογή OASATelematics είναι ήδη διαθέσιμη και μπορούμε να βρίσκουμε την κοντινότερη στάση και να βλέπουμε από το κινητό, το τάμπλετ ή τον υπολογιστή μας σε πόση ώρα θα καταφτάσει το μέσο που θέλουμε, σε πραγματικό χρόνο.

Το app καταφτάνει ως τέλειο συμπλήρωμα, στο πλαίσιο του έργου της τηλεματικής που με τις έξυπνες πινακίδες στις στάσεις μας ενημερώνουν για το πότε έρχονται τα μέσα. Δεν χρειάζεται καν να πάμε στη στάση για να δούμε την επόμενη άφιξη αφού βλέπουμε πάνω στο χάρτη, σε πραγματικό χρόνο, το που ακριβώς βρίσκεται το λεωφορείο.

Βλέπουμε επίσης την πλησιέστερη στάση από το σημείο βρισκόμαστε αλλά και την καλύτερη δυνατή διαδρομή ώστε να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στον προορισμό μας.

Ακόμα μπορούμε να αποθηκεύσουμε στα αγαπημένα μας τις διαδρομές που χρησιμοποιούμε συχνότερα ώστε να μην τις ψάχνουμε κάθε φορά.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και για σύστημα Android ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να κυκλοφορήσουν και εκδόσεις για iOS και Windows.

Μπορείτε να την κατεβασετε για Android από εδώ.
 
εμφάνιση σχολίων