0
1
σχόλια
196
λέξεις
ΖΗΝ

Top10: Το βραβείο European Mobility Week 2015 για την καινοτομία και την οικολογική προσέγγιση

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΝΔΕΛΑΣ
9 Μαΐου 2016
Τα Τρίκαλα βρίσκονται ανάμεσα σε δέκα ευρωπαϊκές πόλεις που βραβεύονται για την Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας 2015. Το πανευρωπαϊκό βραβείο European Mobility Week επιβραβεύει κάθε χρόνο τις τοπικές αρχές που προωθούν τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, επικεντρώνοντας τις προσπάθειές τους σε μια στροφή προς πιο βιώσιμα μέσα μεταφοράς. Η απόδοση μιας πόλης δεν είναι το μόνο κριτήριο αλλά λαμβάνονται υπ' όψιν και πιο μακροπρόθεσμα μέτρα.

Ο Δήμος Τρικκαίων τον τελευταίο ενάμισι χρόνο έχει προωθήσει έργα, με πρώτο στόχο, τη βελτίωση της προσβασιμότητας και της προσπελασιμότητας. Τα Τρίκαλα βραβεύτηκαν για: Το δίκτυο ποδηλατοδρόμων, Το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό, Το Φωτοβολταϊκό Δέντρο και τις Ερευνητικές δραστηριότητες για τους κατοίκους.

Τα Τρίκαλα αγαπούν τους ποδηλάτες και για την προώθηση της αστικής ποδηλασίας αναπτύσσουν ένα δίκτυο ποδηλατικών διαδρομών και όχι μόνο απλούς ποδηλατοδρόμους.

Ως καινοτομία έχουν εισάγει στις αστικές συγκοινωνίες έναν στόλο αυτόνομων λεωφορείων (λεωφορεία χωρίς οδηγό), PV φορτιστές για αναπηρικά καροτσάκια  και ένα «ψηφιακό δέντρο» με ηλιακούς συλλέκτες για τη φόρτιση κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Επίσης δεν ξεχνάνε να εκπαιδεύουν τους πολίτες και τα πιτσιρίκια τους οργανώνοντας ομιλίες, συζητήσεις και διεξάγοντας ερευνητικές δραστηριότητες οικολογικού και ενεργειακού περιεχομένου.


Διαβάστε επίσης: Τρίκαλα, «έξυπνη» πόλη
 
εμφάνιση σχολίων