0
1
σχόλια
352
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ

Από τον Χρήστο Αγγελάκο

DOCTV.GR
10 Μαρτίου 2016
«ΒΑΛΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΣΑΣ. Εγώ δεν έχω άλλες. Έχω θυμό. Βαθύ και μεγάλο. Χτες βράδυ τα παιδιά ψήνονταν από τον πυρετό στην Ε2 του λιμανιού. Αποτέλεσμα ίσως του μαζικού εμβολιασμού που έγινε κατ' εντολή του Alien της φιλανθρωπίας. Δεν υπήρχε ούτε ένας παιδίατρος. Οι εκκλήσεις από την Παμπειραϊκή και τους no borders έπεφταν βροχή. Μακάρι να είχαν αποτέλεσμα.

ΠΡΟΧΤΕΣ ΓΝΩΡΙΣΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΗΡΩΙΔΑ. Τη λένε Αργυρώ. Είναι παιδίατρος. Το πρωί δουλεύει στο ΙΚΑ. Το απόγευμα κάνει ιατρείο. Τις νύχτες τις περνάει στην Ε1 μέχρι το ξημέρωμα, τρέχοντας με όποιο μέσο βρει, τις περισσότερες φορές με τα πόδια, σε όλες τις πύλες. Eξετάζοντας τα προσφυγόπουλα. Μοιράζοντας φάρμακα. Χτες δεν μπορούσε να πάει. Χτες τα παιδιά ψήνονταν.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ, ΚΑΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να υποκαταστήσει το κράτος. Το ξέραμε αυτό από την Αγκαλιά, το φώναζε κάθε μέρα ο Γιώργος Τυρίκος-Εργάς. Πού διάολο είναι ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Παίδων, ο ίδιος που στήριξε την πρωτοβουλία της Βαρδινογιάννη; Πού είναι το Υπουργείο Υγείας; Το ΙΚΑ; Οι άλλοι φορείς δημόσιας υγείας;

Πού είναι οι υπόλοιποι παιδίατροι; Μόνο η Αργυρώ από τον Πειραιά υπάρχει σ' αυτή τη γαμωχώρα;


Ο Χρήστος Αγγελάκος (1962 -24 Ιανουαρίου 2019) ήταν Έλληνας συγγραφέας. Αποφοίτησε από το τμήμα Βυζαντινών-Νεοελληνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Νεοελληνικό Ινστιτούτο της Σορβόνης, θέμα της διατριβής του, «Το Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου. Έχει εκδώσει μεταξύ άλλων τα μυθιστορήματα «Η τελευταία εικόνα» (Κέδρος 1998), «Το δάσος των παιδιών» (Μεταίχμιο 2011, βραβείο μυθιστορήματος The Athens Prize for Literature περιοδικού (δε)κατα 2012), την ποιητική συλλογή «Τα φώτα απέναντι» (Ίκαρος, 2008), και τη μετάφραση των δοκιμίων του Jean Starobinski, «Τρεις μανίες», (Εστία, 1992). Το τελευταίο του βιβλίο Οι Ψεύτικοι Δίδυμοι (εκδ. Μεταίχμιο) κυκλοφόρησε ένα χρόνο πριν. Συνεργάστηκε με τα περιοδικά: Διαβάζω, Λόγου Χάριν, Εντευκτήριο, Λογοτεχνικός Πολίτης και με τις εφημερίδες Αναγνώστης, Εφσυν κ.ά. δημοσιεύοντας συνεντεύξεις, παρουσιάσεις και κριτικές λογοτεχνικών βιβλίων.​ Πέθανε μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 58 ετών.​

Πληροφορηθείτε για τις ανάγκες από την ομάδα Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών: Αν θέλετε να συμμετάσχετε στην προσπάθειά μας αυτή συμπληρώστε τη φόρμα εθελοντή, γραφτείτε στο φόρουμ μας ή επικοινωνήστε μαζί μας.
εμφάνιση σχολίων