0
2
σχόλια
340
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ

Με αφορμή το live τους στο Gagarin 205, γνωρίζουμε το ντουέτο από τη Θεσσαλονίκη

DOCTV.GR
5 Μαρτίου 2016
Πατήστε στις φωτό για να τις δείτε σε μεγάλη διάσταση


Οι Gioumourtzina, είναι ένα ιδιόμορφο ντουέτο από τη Θεσσαλονίκη. Ένα electronica/shoegaze μουσικό σχήμα που συνδυάζει την ηλεκτρονική με τα minimal ακούσματα και αποτελείται από τον Ανέστη Νείρο σε synths/drum machines/φωνή και τον Γιάννη Τσελίκα στο ηλεκτρικό μπάσο. Η μουσική τους αντλεί έμπνευση από τα πάντα: ταινίες, ακούσματα, θάλασσα, άνθρωποι και σκύλοι, όλα βάζουν το λιθαράκι τους στο μουσικό μωσαϊκό.

Οι Gioumourtzina θα εμφανιστούν στη σκηνή του Gagarin 205 το Σάββατο 19 Μαρτίου μαζί με τους Sleep Party People. Το DOCTV.GR είναι χορηγός επικοινωνίας και μπορείτε να βρείτε διπλές προσκλήσεις εκεί. Με αφορμή το live τους, μαθαίνουμε τo Top 10 των επιρροών τους.

1. Η ταινία Pink Flamingos γιατί τρίβει στα μούτρα όλους τους φόβους κάθε συντηρητικής κοινωνίας. Οι σουρεαλιστικές της καταστάσεις και η ωμότητα των σκηνών της δεν έχουν σκοπό να σοκάρουν μόνο αλλά να μας δείξουν πως τα αληθινά γεγονότα ξεπερνούν σε φρίκη την πλοκή της ταινίας. (όπως πολύ σωστά λέει κι ο Γιώργος)

2. Η ταινία Μνήμες Εγκλήματος γιατί έφερε την έμπνευση των στίχων του κομματιού μας "Palaces In The Night Terror".

3. Οι δυο γείτονες τού Γιάννη. Ο Δημήτρης που κάνει σεξ φωνάζοντας σαν Ταρζάν και η Κατερίνα που την παράτησε ο Κώστας για να γυρίσει στη γυναίκα του.


4. Η Μεταμόρφωση του F. Kafka.

5. Η Μία που κουτσουνίζει και τρώει συνεχώς. (Μία = το σκυλί του Ανέστη)

6. Ο Tycho, γιατί δε θα μάθω να βάζω ποτέ τέτοια reverb και ο Aphex Twin γιατί ευελπιστώ πως κάποια στιγμή θα μάθω να χρησιμοποιώ Modular.

7. Όλο το έργο του H.P Lovecraft. Ιδιοφυής και πρωτοπόρος.

8. O Robert Fripp  και το Red. Επίσης οι The Cure για τα διαμάντια "Faith" και "ΤHe Head On The Door".

9. Οτιδήποτε περιέχει Ελύτη, άρα και Αιγαίο.

10. Το Βetween here and the yellow sea που δεν έχω διαβάσει ακόμη ενώ έχει τόσο γαμηστερό τίτλο.


Info: Sleep Party People + Gioumourtzina, Σάββατο 19 Μαρτίου, στις 21:00, Gagarin 205, Λιοσίων 205, Αθήνα. Εισιτ.: 19-22 ευρώ.


Διαβάστε επίσης: Sleep Party People στο Gagarin

εμφάνιση σχολίων