1
1
σχόλια
179
λέξεις
VIDEO

Το φιλμ-ζωγραφιά, αφιερωμένο στον θρυλικό Ολλανδό ζωγράφο Βίνσεντ βαν Γκογκ. Το τρέιλερ μοιάζει με φιλμ μικρού μήκους

ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
3 Μαρτίου 2016
Μόλις κυκλοφόρησε το τρέιλερ του Loving Vincent, της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας στην οποία πρωταγωνιστούν πίνακες ζωγραφικής και πιο συγκεκριμένα τα «ολοζώντανα» έργα του Βίνσεντ βαν Γκογκ. Το φιλμ σκηνοθέτησε η ζωγράφος και σκηνοθέτις Dorota Kobiela, σε παραγωγή του βραβευμένου με Όσκαρ Hugh Welchman («Πέτρος και ο Λύκος»), και η ταινία αναμένεται στις κινηματογραφικές αίθουσες μέσα στο 2016.

Το Loving Vincent είναι μια animation ταινία που μιλάει για τη ζωή και τον θάνατο του μεγάλου ζωγράφου. Στηρίχθηκε σε 120 από τους δημοφιλέστερους πίνακες και 800 γράμματα του καλλιτέχνη. Μάλιστα την αρχική έμπνευση για τη δημιουργία της ταινίας έδωσε μια επιστολή προς τον αδερφό του, στην οποία έγραφε: «Μπορούμε να μιλάμε μόνο μέσα από τους πίνακές μας».

Σε αυτό το πραγματικά εντυπωσιακό εγχείρημα έλαβαν μέρος πάνω από 100 καλλιτέχνες που είναι ειδικευμένοι στο ύφος και στην τεχνοτροπία του Βαν Γκογκ και κάθε σκηνή της ταινίας είναι ζωγραφισμένη με λαδομπογιά σε καμβά και μας μεταφέρει την αίσθηση της κίνησης σε εμβληματικά έργα του όπως η Έναστρη Νύχτα.


 
εμφάνιση σχολίων