0
5
σχόλια
221
λέξεις
TECH

Από Κρητικούς κατασκευάζεται το πρώτο ελληνικό ηλιακό αυτοκίνητο

DOC TV
17 Δεκεμβρίου 2015
Πατήστε στις φωτό για να τις δείτε σε μεγάλη διάσταση


Μια ομάδα νέων μηχανικών στην Κρήτη είναι έτοιμη να βγάλει στην αγορά το πρώτο ελληνικό, ηλιακό αυτοκίνητο. Το όνομα αυτού Sunnyclist. Προκειμένου να υποστηριχθεί το καινοτόμο εγχείρημα και να περάσουν στη διαδικασία παραγωγής, η ομάδα έχει προχωρήσει σε μια εκστρατεία χρηματοδότησης στην πλατφόρμα του indiegogo.

Η ομάδα εκμεταλλεύεται το ηλιακό φως και προσπαθεί να κάνει τη διαφορά, αναζητώντας εναλλακτικούς τρόπους κίνησης. Για την κατασκευή του αυτόνομου και πρακτικού Sunnyclist χρειάστηκαν 4 χρόνια, ενώ το κόστος του εκτιμάται ότι θα ξεκινάει από τα 6.500 με 7.000 ευρώ, δηλ. περίπου το μισό της τιμής ενός ευρωπαϊκού ηλιακού αυτοκινήτου.


Το Sunnyclist πρώτης γενιάς είναι κι αυτό με το οποίο η ομάδα θα βγει στην παραγωγή. Εκτός όμως από το πρώτο όχημα που απευθύνεται για την καθημερινή μετακίνηση στην πόλη, με αυτονομία 35 χλμ, άνετους χώρους, ευκολία στην οδήγηση και το παρκάρισμα, θα κυκλοφορήσουν επίσης και άλλες δύο εκδόσεις.

Το Sunnyclist Hotel αποτελεί μία οικονομική λύση και προορίζεται για τη μετακίνηση επισκεπτών, προσωπικού και φορτίων σε ιδιωτικούς δρόμους, ξενοδοχεία, μεγάλες εσωτερικές εγκαταστάσεις, αεροδρόμια, εκθεσιακούς χώρους. Το Sunnclist Traveler που θα προσφέρει 17.000 χλμ ετησίως από την ηλιακή ακτινοβολία, το οποίο διαθέτει τις πιο αποδοτικές φωτοβολταϊκές κυψέλες παγκοσμίως και μπορεί να κινηθεί εντός και εκτός πόλης αποτελώντας ένα μοναδικό οικολογικό μέσο ψυχαγωγίας, διακοπών, τουριστικής περιήγησης και εξερεύνησης της φύσης.
 
εμφάνιση σχολίων