1
1
σχόλια
168
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Έκρηξη τζίρου για τους εμπόρους σωσιβίων στην Τουρκία, που συνεχίζουν να χαμογελούν ακόμα και μετά από 3000 θανάτους στο Αιγαίο

ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
4 Νοεμβρίου 2015
«Φτάνουμε στην Ευρώπη ή πεθαίνουμε προσπαθώντας.» Αυτά είναι τα λόγια ενός Σύροι έφηβου που λέει ότι στη Συρία δεν αισθάνεται κανείς άνθρωπος πια. «Αν μείνουμε εδώ είμαστε ήδη νεκροί».

Με σωσίβια-παγίδες θανάτου και μέσα που μόνο κατ' ευφημισμόν θα χαρακτήριζε κανείς σωστικά, παίρνουν τη θαλάσσια οδό προς τη σωτηρία, με μόνο οδηγό την ελπίδα -κυριολεκτικά.

Γιατί τα σωσίβια που αγοράζουν όχι μόνο δεν είναι φτιαγμένα από τα κατάλληλα υλικά, αλλά μπορεί και τα ίδια να γίνουν πραγματικά επικίνδυνα, καθώς είναι παραγεμισμένα με χορτάρι, φύκια ή απορροφητικά υλικά που τους βαραίνουν και τους πνίγουν, αντί να τους βοηθήσουν να κρατηθούν στην επιφάνεια.

Οι έμποροι γνωρίζουν ότι τα προϊόντα που πωλούν, δεν πρόκειται να σώσουν κανένα. Αν η τσέπη σου το επιτρέπει μπορείς να αγοράσεις καλύτερο σωσίβιο. Αλλά πόσα να αντέξει κι αυτή η τσέπη, όταν έχει «εφεύρει» μια περιουσία για να πληρώσει το δουλέμπορο που θα περάσει εσένα και την οικογένεια απέναντι;


 
εμφάνιση σχολίων