0
1
σχόλια
221
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ

Στη Σύσκεψη για το Κλίμα των Ηνωμένων Εθνών, 150 χώρες κατέθεσαν την δική τους πρόταση για την λύση. Τι πρότεινε η Βολιβία

PRESS
4 Νοεμβρίου 2015
«Ο καπιταλισμός οδηγεί την ανθρωπότητα στον δρόμο της καταστροφής και του θανάτου, μέσω της κλιματικής αλλαγής». Η κυβέρνηση της Βολιβίας πρότεινε την κατάργηση του καπιταλισμού ως σύστημα, σε παγκόσμια κλίμακα, προκειμένου να αναστραφεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου και να διασωθεί το κλίμα στον πλανήτη για τις επόμενες γενεές.

Η άποψη κατατέθηκε στη Σύσκεψη για το Κλίμα που διεξάγεται στα Ηνωμένα Έθνη. Από το 2013 έχει ξεκινήσει μία προεργασία της συζήτησης ενόψει των αποφάσεων που πρέπει να παρθούν τον επόμενο μήνα στη Σύνοδο του Παρισιού, όπου οι χώρες της Δύσης, οι οποίες παράγουν και το μεγαλύτερο ποσοστό των βλαβερών για το κλίμα, χημικών ενώσεων, καλούνται να αντιμετωπίσουν με ειλικρίνεια, σοβαρότητα και ευθύνη το πρόβλημα και να συμφωνήσουν σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο θα ακολουθήσουν η κάθε μία ξεχωριστά. Από τις 196 χώρες, οι 150 έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους.

Η άποψη της Βολιβίας ήταν η πιο ριζοσπαστική. «Είναι ένα σύστημα που προωθεί τον καταναλωτισμό, τον πόλεμο και την εμπορευματοποίηση», υπογράμμισαν οι αντιπρόσωποι της Βολιβίας, συμπληρώνοντας ότι, «με αυτόν τον τρόπο οδηγούν στον θάνατο τη Μητέρα Γη και την ανθρωπότητα».

«Στο στάδιο που βρισκόμαστε, η μόνιμη λύση για την κλιματική κρίση, είναι η καταστροφή του καπιταλισμού».


Διαβάστε επίσης: Το νέο βιβλίο της Ναόμι Κλάιν
 
εμφάνιση σχολίων