Ένα γλυκό με καφέ και για καφέ. Τέλεια σκούρο, αφράτο και σοκολατένιο μπράουνις με άρωμα καφέ
DOC TV
12 Οκτωβρίου 2015
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε ένα μεσαίο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και σε μια άλλη κατσαρόλα το βούτυρο, μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη σοκολάτα στο βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και απομακρύνουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον καφέ. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα δύο είδη ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στο μείγμα και το αλεύρι με το κακάο και το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε και τις σταγόνες κουβερτούρας και διπλώνουμε με απαλές κινήσεις. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο πυρέξ (ή φόρμα) και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά στους 180 βαθμούς ή μέχρι οι άκρες να έχουν σκληρύνει και το κέντρο να έχει σταθεροποιηθεί. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε σε κομμάτια.
TIP: Αν είμαστε αρκετά εγκρατείς, το κέικ μπορεί να διατηρηθεί μέχρι μια βδομάδα τυλιγμένο σε μεμβράνη εκτός ψυγείου.
εμφάνιση σχολίων