Εύκολη και γευστική μους σοκολάτας
DOC TV
18 Οκτωβρίου 2015
ΥΛΙΚΑ: 1/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη, 1/4 φλ. τσαγιού κακάο σκόνη, 2 κουτ. σούπας κορν φλάουερ, 1/4 κουτ. γλ. αλάτι, 1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες, 1/2 φλ. σταγιού κρέμα γάλακτος, 1 κρόκος, 120γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια, 1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το κακάο, το κορν φλάουερ και το αλάτι. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και την κρέμα. Φέρνουμε σε βρασμό ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η πουτίγκα να γίνει παχύρρευστη, για περίπου 3-5 λεπτά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μικρό πολ χτυπάμε τον κρόκο. Προσθέτουμε μια κουταλιά από το μείγμα μας για να πάρει θερμοκρασία ο κρόκος και στη συνέχεια τον προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα. Επαναφέρουμε στη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Απομακρύνουμε από το μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε τη βανίλια και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Βάζουμε σε ατομικές κούπες και κρυώνουμε στο ψυγείο μέχρι η σύσταση να είναι αρκετά σταθερή.
TΙP: Μπορούμε να χτυπήσουμε 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος με 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη μέχρι να σταθεροποιηθούν και να γαρνίρουμε κάθε μπολ με μια κουταλιά γευστική σαντιγί πριν το σερβίρισμα!
εμφάνιση σχολίων