0
10
σχόλια
180
λέξεις
VISUALISM

Εικόνες μιας διαφορετικής Σαντορίνης από τον Έλληνα φωτογράφο Πέτρο Κουμπλή

ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
23 Απριλίου 2015
Πατήστε στις φωτό για να τις δείτε σε μεγάλη διάσταση


Δεν είναι εύκολο να αποφύγεις τα κλισέ όταν αφορούν τουριστικά μέρη, και μάλιστα αν αυτά είναι τόσο διάσημα όσο η Σαντορίνη. Συγκεκριμένα η Καλντέρα, που φημίζεται για το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα στον κόσμο, είναι σίγουρα ένα από τα πιο φωτογραφημένα μέρη στην Ελλάδα, αν όχι σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα Vedema Luxury Resort, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Σαντορίνης, ανέθεσε στον φωτογράφο
Πέτρο Κουμπλή να επισκεφτεί το νησί τον Απρίλιο του 2014 και να παράγει μια σειρά από φωτογραφίες εμπνευσμένες από το τοπίο και την τοπική κουλτούρα.

Ο Έλληνας φωτογράφος προτίμησε να εξερευνήσει τις λιγότερο γνωστές περιοχές του νησιού και να καταγράψει μια πλευρά της Σαντορίνης που δεν θα τη βρεις σε καρτ-ποστάλ. Στις φωτογραφίες του Κουμπλή, οι οποίες μοιάζουν περισσότερο με αφηρημένες συνθέσεις, σημαντικό ρόλο παίζουν τα ζώα και τα φυτά. Με τη συνεργασία του σχεδιαστή Στάμου Χονδροδήμου από το Interior Design Laboratorium, η σειρά των φωτογραφιών κοσμεί τα δωμάτια και τις πολυτελείς σουίτες του θερέτρου Vedema.
 
εμφάνιση σχολίων