1
1
σχόλια
281
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Φασισμός στη Βουλή: Ο υφ. Παιδείας εκτός κυβέρνησης μετά το «θέλετε Κασιδιάρη» στην Κανέλλη

PRESS
7 Νοεμβρίου 2014
Την παραίτηση του υφ. Παιδείας Γιώργου Στύλιου ζήτησε το Μέγαρο Μαξίμου μετά το πρωτοφανές περιστατικό στο οποίο πρωταγωνίστησε στη Βουλή. Ο Γιώργος Στύλιος είπε απευθυνόμενος προς τη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη: «Θέλεις Κασιδιάρη. Θέλεις να με κάνεις Κασιδιάρη!».

«Εγώ τον έκανα Κασιδιάρη; Κασιδιάρης ήταν από μόνος του», απάντησε η κ. Κανέλλη, κατά της οποίας ο χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης είχε βιαιοπραγήσει μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Ο Γιώργος Στύλιος, που μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν ζήτησε συγνώμη, αποτελεί παρελθόν για την κυβέρνηση.

Στη Βουλή διεξαγόταν επίκαιρη ερώτηση για τον υποσιτισμό των μαθητών. Η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη κατηγόρησε τον Γιώργο Στύλιο που εκπροσωπούσε το υπ. Παιδείας ότι εμφανίζεται ως «άλλη Μαρία Αντουανέτα» αναφερόμενη στο γεγονός ότι το υπουργείο μοιράζει ένα φρούτο την ημέρα στους μαθητές. «Θέλεις Κασιδιάρη» ήταν η απάντηση του Γιώργου Στύλιου, που πρόσθεσε: «Θέλεις να με κάνεις Κασιδιάρη!».

Η βουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε την παρέμβαση του προεδρείου και φώναξε στον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Δριβελέγκα ότι πρέπει «να ντρέπεται» που δεν αντιδρά. «Εγώ να ντρέπομαι και όχι εσείς που διακόπτετε;» της απάντησε. Απευθυνόμενος στον κ. Στύλιο είπε: «Και σεις, κύριε υπουργέ, τι εκφράσεις είναι αυτές;». Η βουλευτής του ΚΚΕ έφυγε και πήγε στο Γραφείο του πρωθυπουργού για να κάνει παράσταση διαμαρτυρίας.

Στο επεισόδιο αναγκάστηκε να παρέμβει ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη από τη Λιάνα Κανέλλη. Η βουλευτής του ΚΚΕ απάντησε ότι η συγγνώμη του προέδρου της Βουλής δεν την καλύπτει, διότι ο Γιώργος Στύλιος είναι εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

«Οι εντάσεις μπορούν να οδηγήσουν σε λεκτικές υπερβολές. Προφανώς δεν ήθελα να θίξω την κ. Κανέλλη. Ήταν λάθος οι αναφορές στον κ. Κασιδιάρη», δήλωσε ο Γιώργος Στύλιος...Πηγή: TVXS
 
εμφάνιση σχολίων