0
5
σχόλια
196
λέξεις
VISUALISM

Το νέο ποδήλατο πόλης μπορεί να μεταφέρει ακόμα κι ένα κινητό σινεμά

ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
15 Οκτωβρίου 2014
Πατήστε στις φωτό για να τις δείτε σε μεγάλη διάσταση

Ένα ποδήλατο που μπορεί να μεταφέρει φορτίο. Η ιδέα ήταν του Δανού σχεδιαστή Till Wolfer, ο οποίος δημιούργησε το XYZ Cargo, ένα δίτροχο για τη μεταφορά προσώπων ή εμπορευμάτων με γρήγορο τρόπο. Δύο σχεδιαστικές ομάδες (Urban Foxes και Soft Revolution) από τις Βρυξέλλες, μια από τις πόλεις της Ευρώπης που υποφέρουν από το καυσαέριο, σκέφτηκαν να πάνε την ιδέα του ποδηλατο-φορτηγού ένα βήμα παρακάτω κι έτσι δημιούργησαν το Vélo M2, με στόχο να συμβάλουν στην ευημερία της πόλης τους, διαμορφώνοντας τον δημόσιο χώρο σύμφωνα με τις ανάγκες των ανθρώπων.

Οι δύο πρώτες λειτουργίες του Vélo M2 είναι να αποτελέσει ένα κινητό σινεμά και ένα εργαστήριο βάφλας, δηλαδή η χρήση του μπορεί να εξυπηρετήσει άπειρες ανάγκες. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, θα ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες κατασκευές αφού οι δυνατότητες μετατροπής του ποδηλάτου είναι ατελείωτες.


«Πιστεύουμε ότι οι πόλεις έχουν μεγάλη ανάγκη δημόσιου χώρου, όχι μόνο για τα αυτοκίνητα και τα καταστήματα αλλά και για τους ανθρώπους. Με το πολυλειτουργικό ποδήλατο φορτίου θέλουμε να δημιουργήσουμε χώρο και να προωθήσουμε την ιδέα της μετακίνησης με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα στις πόλεις», λένε οι σχεδιαστές.

εμφάνιση σχολίων