0
1
σχόλια
232
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ

Το FB ζητά από τις drag queen να βάλουν το πραγματικό τους όνομα, αλλιώς θα σβήσει τους λογαριασμούς τους

ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
23 Σεπτεμβρίου 2014
Το είδαμε κι αυτό. Το Facebook αποφάσισε να διαγράψει όλα τα προφίλ των drag queen που χρησιμοποιούν τα καλλιτεχνικά αντί για τα κανονικά τους ονόματα. Η «περίοδος χάριτος» που τους δίνεται είναι δύο εβδομάδες.

Σχετικά με το θέμα, το Facebook υποστηρίζει πως το να έχει κάποιος το κανονικό του όνομα «βοηθά στην πρόληψη της κακής συμπεριφοράς, ενώ δημιουργεί ένα πιο ασφαλές και αξιόπιστο περιβάλλον», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του κοινωνικού δικτύου,  Άντριου Σούβαλ. Φυσικά δεν εξηγεί γιατί δεν έχει την ίδια απαίτηση από οποιονδήποτε διατηρεί σελίδα, ανεξαρτήτως από το αν ανήκει στην καλλιτεχνική LGBT κοινότητα ή όχι.

«Αποσυνδέθηκα αυτομάτως και ο λογαριασμός μου μπήκε σε διαθεσιμότητα, επειδή φαίνεται ότι δεν χρησιμοποιώ το πραγματικό μου όνομα. Είχα εντολή να συνδεθώ και να αλλάξω το όνομα στο προφίλ μου, αντικαθιστώντας το με αυτό που γράφει η ταυτότητα ή η πιστωτική μου κάρτα», λέει η drag queen Sister Roma, που έφερε στην επιφάνεια το ζήτημα.

Η DailyDot σημειώνει ότι το Facebook ίσως να διαγράφει λογαριασμούς στοχεύοντας σε οικονομικό όφελος. Διότι αν οι drag queen καλλιτέχνες αναγκαστούν να ανοίξουν σελίδα, όχι απλώς προφίλ με το καλλιτεχνικό τους όνομα, θα πρέπει να πληρώνουν για να προωθούν τις αναρτήσεις τους. Κι αν σκεφτούμε την απαίτηση του κοινωνικού δικτύου «να ταιριάζει το όνομα του προφίλ με την πιστωτική σας κάρτα», ίσως να είναι έτσι.
εμφάνιση σχολίων