0
1
σχόλια
467
λέξεις
210

Τα νέα ήθη χτίζονται τώρα. Διαβάστε τις τακτικές μας ενημερώσεις για το χάρτη ανταλλαγής και αλληλεγγύης

DOC TV
23 Οκτωβρίου 2012
«Mοιραζόμαστε αυτό που είμαστε και όχι αυτό που έχουμε». Ο πρακτικός χάρτης αλληλεγγύης μας, που όλο και μεγαλώνει. Χάρισμα, ανταλλαγή, μοίρασμα. Καλοί μας Docers, εάν έχετε να προτείνετε ομάδες που εργάζονται συστηματικά προς αυτή την κετεύθυνση, παρακαλώ στείλτε μας πληροφορίες στο [email protected]

Οι φίλες μας οι Swapers ή πιο γνωστές ως Swap not shop διοργανώνουν μεγάλα πάρτι ανταλλαγής ρούχων. Ξεκίνησαν πριν από μερικά χρόνια από μια ταράτσα στα Πετράλωνα, αλλά πήγαν τόσο καλά που άρχισαν τις ανοιχτές ανταλλαγές. Τρεις φορές το χρόνο τις βρίσκουμε σε διάφορα γνωστά κλαμπ, γκαλερί ή κρυφώνες της Αθήνας, μαζί με ωραία ρούχα -που είναι και η μισή επιτυχία του πάρτι. Η συνθήκη είναι ότι πηγαίνεις με μια σακούλα καθαρά και διαλεγμένα ρούχα που βαρέθηκες, και παίρνεις μια άλλη. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε πάντως, επειδή οι ίδιες γυρνάνε πάνω-κάτω (ναι, κάθε τόσο μας στέλνουν και καρτ-ποστάλ), κάνουν swaping από το Λονδίνο ως στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ προσφέρουν οδηγίες στις ομάδες που στήνουν το δικό τους swap κατά τόπους. Περισσότερα νέα προσεχώς.

Στο Ηλιoχώρο γίνεται μόνιμο online χαριστικό-ανταλλακτικό παζάρι, όπου κάθε ενδιαφερόμενος ανεβάζει τι χαρίζει και τι ζητάει. Προσφέρονται από μαθήματα πάσης φύσεως μέχρι οικιακές συσκευές, ανταλλάσσονται σπόροι, δίνονται μαθήματα καλλιέργειας, αλλά θα βρείτε επίσης κι άλλα sos, όπως baby-sitting και βάψιμο.

Ο Σκόρος ξεκίνησε τη σεζόν με ένα ανταλλακτικό παζάρι στο κέντρο της Αθήνας. Τώρα σχεδιάζει δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε παιδιά δημοτικού-γυμνασίου και αναζητά εθελοντές δασκάλους και καθηγητές. Κατά παράδοση πάντως κάνει συλλογή ρούχων σχεδόν όλο το χρόνο κι ένα μεγάλο χαριστικό παζάρι βιβλίου. Θα το βρείτε στη γωνία Ζωοδόχου Πηγής & Ερεσού στα Εξάρχεια, τηλ.: 698.58.68.544.

Το Μην Το Πετάς, Χάρισέ το διαθέτει ένα εκτενές δίκτυο ανταλλαγής αντικειμένων, προϊόντων και υπηρεσιών. Ανεβάζει πάνω από 150 νέες αγγελίες κάθε ημέρα και  έχει 39.000 μέλη. Πολλές αγγελίες προέρχονται και από άλλες χώρες. Στις σελίδες του υπάρχει και ειδικός τομέας για κοινωφελή δράση, με σκοπό να συγκεντρωθούν αντικείμενα για ιδρύματα, σχολεία, βιβλιοθήκες, φυλακές και οικογένειες.

Το Χαρίζω είναι ένα blog που δημοσιεύει χαριστικές αγγελίες κάθε είδους. Ό,τι είναι άχρηστο για εμάς, για κάποιον άλλο μπορεί να είναι θησαυρός. Αντί να το ξεφορτωθούμε στα σκουπίδια, μπορούμε να δημοσιεύσουμε μια αγγελία και να το χαρίσουμε σε κάποιον που πραγματικά το χρειάζεται ή και αντίστροφα, να αναζητήσουμε αυτό που χρειαζόμαστε μήπως το χαρίζει κάποιος άλλος.

Το Δίκτυο Freecycle είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ξεκίνησε τη δράση του από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα παγκόσμιο δίκτυο εναλλακτικής δωρεάν ανακύκλωσης, με σκοπό να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη, και παράλληλα να μειώσει τον όγκο των σκουπιδιών στις χωματερές. Δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να προσφέρει ή να αναζητήσει πάσης φύσεως αντικείμενα -από μουσικά όργανα, υπολογιστές και βιβλία, μέχρι ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα και είδη αυτοκινήτου.


Διαβάστε επίσης:
Η Εποχή της Ανταλλαγής
Χάρτης για συναναστροφή και ανταλλαγή
Μαριναλέδα: το χωριό που αντιστέκεται
Ανταλλαγή για καλύτερη ζωή
VIDEO: Τελαίθριον, εκεί δε φτάνει η κρίση

 

εμφάνιση σχολίων