1
1
σχόλια
201
λέξεις
210

Μια νέα ιδέα κατεβάζει τις δανειστικές βιβλιοθήκες στο δρόμο

DOC TV
8 Ιουνίου 2012
Η πρώτη βιβλιοθήκη τοποθετήθηκε ήδη και θα ανοίξει πιλοτικά αυτό το Σάββατο στην Κηφισιά. Εκεί θα ξεκινήσει μια άτυπη «βιβλιοδρομία», με τα βιβλία στη θέση της σκυτάλης: ο καθένας μπορεί να προσφέρει ένα βιβλίο ανεξαρτήτως περιεχομένου και θεματολογίας, να το αφήσει εκεί, να πάρει κάποιο άλλο, να το επιστρέψει και ο κύκλος συνεχίζεται.

Δεν υπάρχει συνδρομή και δεν υπάρχει ωράριο. Η βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή 24 ώρες το 24ωρο, όλες τις μέρες τις εβδομάδας. Η επιτυχία της θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της συμμετοχής, και το απόθεμα βιβλίων μέσω της ανταπόκρισης των επισκεπτών. Καθώς η αλυσίδα της «βιβλιοδρομίας» θα μεγαλώνει, θα αυξάνεται και η κοινωνική αλληλεπίδραση που αποτελεί και το ζητούμενο.

Το εγχείρημα είναι πιλοτικό, έχει την υποστήριξη του δήμου Κηφισιάς αλλά για την υλοποίηση του δεν χρησιμοποιήθηκε κρατικό χρήμα.

Η ιδέα ανήκει στους αρχιτέκτονες Ελευθέριο Αμπατζή και Ειρήνη-Αιμιλία Ιωαννίδου. Μαζί με την ομάδα τους σχεδίασαν μια μοντέρνα βιβλιοθήκη στα πρότυπα μιας παραδοσιακής, που δίνει όμως έμφαση στη μεγαλύτερη δυνατή εξοικονόμηση χώρου. Αυτό που φιλοδοξούν (και φιλοδοξούμε) είναι η βιβλιοθήκη τους να εξαπλωθεί και σε άλλους δήμους σε όλη τη χώρα.


Info: Σάββατο 9 Iουνίου, από τις 12.00. Κηφισιά, στη συμβολή των οδών Κασσαβέτη και Λεβίδου.εμφάνιση σχολίων