0
1
σχόλια
337
λέξεις
VISUALISM
To Ίδρυμα Ωνάση συνεργάστηκε με το studio Athens Surreal, για την επέτειο γέννησης και θανάτου του Κ. Π. Καβάφη
 
DOCTV.GR
28 Απριλίου 2024
«Μπες στον κόσμο του Καβάφη, εκεί όπου ο χρόνος δεν υπάρχει». Η καμπάνια τοποθετεί αντικείμενα και ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη στην Αθήνα μιας εποχής όπου ο χρόνος δεν υπάρχει. Άλλωστε αυτό είναι το χαρακτηριστικό του Αλεξανδρινού ποιητή είναι άχρονος, διαχρονικός.

Πρόσφατα η Αθήνα υποδέχτηκε το κτίριο του Αρχείου Καβάφη, στην οδό Φρυνίχου στην Πλάκα, ένα αρχείο ανοιχτό, με ελεύθερη είσοδο για όλους. Πρόκειται για ένα χώρο που δεν μοιάζει με μουσείο αφού περιέχει πολλά προσωπικά αντικείμενα του ποιητή, βιβλία από την βιβλιοθήκη του αλλά και έργα τέχνης με αναφορές στον Καβάφη.

Σήμερα, μια σειρά από φωτογραφίες με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης τοποθετούν μερικά από τα χαρακτηριστικά προσωπικά του αντικείμενα, όπως τα γυαλιά του αλλά και ποιήματα, σκίτσα, σημειώσεις του σε μια άχρονη Αθήνα. «στον κόσμο του Καβάφη, εκεί όπου ο χρόνος δεν υπάρχει».
 


Το Αρχείο Καβάφη λέει: «Μέσα από κάθε συνεργασία ή φεστιβάλ αλλά και κάθε πρωτοβουλία του Αρχείου Καβάφη και του Ιδρύματος Ωνάση, τοποθετούμε τον Καβάφη στη σύγχρονη εποχή και στο τώρα. Σε μια εποχή που απευθύνεται σε όλες και όλους, πέρα από ηλικία, φύλο και εθνικότητα. Σε αυτή τη συνθήκη οικουμενικότητας, για να έρθεις σε επαφή με τον ποιητή και το έργο του, δεν είναι απαραίτητο να ανατρέξεις στην ποίησή του. Αρκεί να επισκεφτείς το Αρχείο Καβάφη στην Πλάκα, να δεις τα προσωπικά του αντικείμενα, πορτρέτα του που έχουν ζωγραφίσει σπουδαίοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, να ακούσεις τους στίχους του μέσα από τη φωνή της Laurie Anderson και του Rufus Wainwright, αλλά κυρίως να ανακαλύψεις γιατί σε αφορά ο Κ. Π. Καβάφης σήμερα».


Αρχείο Καβάφη: Φρυνίχου 16Β, Πλάκα. Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο 11:00-18:00, Είσοδος ελεύθερη, Πληροφορίες: 210 3713 000. Οι ερευνητικές επισκέψεις στο Αρχείο Καβάφη γίνονται κατόπιν αιτήματος


Διαβάστε επίσης:
Το Αρχείο του Καβάφη στην Αθήνα είναι ανοιχτό για όλους
Δείτε την διεθνή συναυλία Waiting for the Barbarians


Ακολουθήστε μας στο Instagram και στο Fb για να βλέπετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν
 
εμφάνιση σχολίων