0
1
σχόλια
394
λέξεις
210
Με 60 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα
 
DOCTV.GR
23 Οκτωβρίου 2023
Ανακοινώθηκε σε συνέντευξη τύπου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, το πρόγραμμα του 2ου Solidarity Film Festival Killah P στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, που θα διεξαχθεί στις 1-5 Νοέμβρη 2023 στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, τον τόπο που γεννήθηκε και έζησε ο αντιφασίστας καλλιτέχνης.

Ανανεωμένο φέτος, και με ένα ακόμα πιο πλούσιο πρόγραμμα, θα προβάλλει 60 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, με κοινωνικοπολιτική θεματική και έμφαση στην αλληλεγγύη, τα δικαιώματα των μειονοτήτων αλλά και την εναντίωση στον ρατσισμό, τον σεξισμό, την ομοφοβία, τον εθνικισμό και τον πόλεμο, τα στερεότυπα, τη μισαλλοδοξία, τη βία και τον φανερό ή αθέατο φασισμό.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σε παγκόσμια πρεμιέρα το ντοκιμαντέρ «Gas Station» του Θωμά Σίδερη (2022) το οποίο θα προβληθεί την Παρασκευή 2/11, στις 10 μ.μ. Η ταινία διηγείται τις παράλληλες ιστορίες του Μοχάμεντ, του Γκουλίμ και του Αλί Χασάν που χάνει τον 20χρονο αδελφό του στο ναυάγιο της Πύλου. Αλλά και την ιστορία του πατέρα του σκηνοθέτη, εργάτη στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Οι συνθήκες διαβίωσης και η εκμετάλλευση είναι κοινές είτε κάποιος είναι εργάτης από τη Λαχώρη είτε από την Αμφιάλη. Στην ταινία μιλούν ακόμα ο πατέρας του Σαχζάτ Λουκμάν και ο Γιάννης Φύσσας, λίγο πριν φύγει από τη ζωή, θείος του Παύλου, εργάτης για περισσότερα από 40 χρόνια στη Ζώνη Περάματος.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη, θα προβληθεί και το συνταρακτικό - κατά την γνώμη μας - ντοκιμαντέρ του Γιώργου Μουτάφη, «The Other Half». Για 15 χρόνια ο φωτορεπόρτερ γίνεται ο αυτόπτης μάρτυρας της ροής των μεταναστών, ακολουθώντας τους στα σκοτεινά περάσματα των ευρωπαϊκών συνόρων. Παράλληλα θα φιλοξενηθεί φωτογραφική έκθεση για το προσφυγικό.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης την προβολή σχολικών ταινιών αλλά και εργαστήρια για παιδιά σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Ομάδα Σκασιαρχείο.

To Σάββατο 4 Νοεμβρίου στις 16.30-20.30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη θα πραγματοποιηθεί Διεθνής Συνάντηση συγγενών θυμάτων, θυμάτων και αλληλέγγυων στον αγώνα ανθρώπων που έπεσαν θύματα φασιστικής, ρατσιστικής και αστυνομικής βίας. Νωρίτερα, στις 12 το μεσημέρι, οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν το μνημείο του Παύλου Φύσσα.

Info: 2o Solidarity Film Festival Killah P. 1 -5/11. Δείτε το πρόγραμμα εδώ. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν 200 μέτρα από το μνημείο του Παύλου Φύσσα: στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη (Εμ. Μπενάκη 70, Κερατσίνι) και στο Πολιτιστικό Κέντρο Αντώνης Σαμαράκης (Μικράς Ασίας 24 & Παπαναστασίου, Κερατσίνι). Για τη διευκόλυνση των επισκεπτών του φεστιβάλ θα υπάρχουν τακτικά δρομολόγια λεωφορείων έξω από τον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά.
 
εμφάνιση σχολίων