0
4
σχόλια
1014
λέξεις
IT LIST
Ξεχωριστά retreats που συνδυάζονται με σωματική άσκηση, από την Νάξο μέχρι το Πήλιο και από τον Μυστρά έως την Αίγινα
 
DOCTV.GR | UNSPLASH
20 Απριλίου 2023
Η Green Exis είναι μια ομάδα που απαρτίζεται από ειδικούς και ο καθένας τους προσθέτει ένα ξεχωριστό μονοπάτι σε κάθε προορισμό: Σωματική Επίγνωση, Φυσική Διατροφή, Αυτοπαρατήρηση, Φιλοσοφία και Ετυμολογία.

Τα retreats του Green Exis επιλέγουν σαν βασικούς προορισμούς τους την Νάξο, το Πήλιο, την Λακωνία και την Αίγινα. Έχοντας σαν φιλοσοφία το Αριστοτελικό «Έξις δευτέρα φύσις» και την συνείδηση του ότι αυτό που κάνουμε κάθε μέρα και από λίγο, είναι τελικά η «περιουσία» μας σε βάθος χρόνου, διεξάγουν βιωματικά retreats όπου το μάθημα συμπληρώνει την εμπειρία με ολιστικό τρόπο. Έτσι μια ημέρα στη Νάξο μπορεί να συνδυάζει το Τρέξιμο με Pilates για ορθοσωμία, ενώ στο Πήλιο να συνδυάζει την Πεζοπορία με την Μαγειρική και την Διατροφή του τόπου.

Για να κατανοήσουμε πλήρως τον ορισμό του «Η συνήθεια είναι η δεύτερη φύση του ανθρώπου», φανταστείτε ότι δεν είστε το θετικό πρόσημο που προσφέρατε σήμερα στο μυαλό και στο σώμα σας, αλλά το σύνολο της επανάληψης του θετικού που προσφέρετε καθημερινά στον εαυτό σας, προβάλλοντάς το σε αρκετά χρόνια από τώρα. Μια μικρή αλλαγή στις συνήθειές μας, φέρνει μακροπρόθεσμα μεγάλες αλλαγές και καθορίζει το άλμα από το «ποιοι θέλουμε να γίνουμε» στο «ποιοι γινόμαστε» τελικά.

Έχοντας αυτήν τη φιλοσοφία, η ομάδα του Green Exis διοργανώνει τα θεματικά retreats με λίγα άτομα και oλιστική προσέγγιση, με εκτίμηση των πολιτιστικών και φυσιολατρικών στοιχείων του κάθε τόπου, με έμφαση στον εκπαιδευτικό χαρακτήρα των αποδράσεων και ενθάρρυνση της συνειδητότητας του ταξιδιού.

Και φυσικά, τοποθετώντας την φύση όχι ως «σκηνικό» αλλά σαν πρωταγωνιστή και δάσκαλο της εμπειρίας. Παρατηρώντας τη φύση μπορούμε να κατανοήσουμε πιο εύκολα και τη δική μας φύση και να κάνουμε πράξη την δράση, την επιμονή, την εναρμόνιση. Ανακαλύψτε τα retreats:


Μυστράς, 2-5 Ιουνίου
Το Πρόγραμμα: Ημέρα Υποδοχής: Σας υποδεχόμαστε από τις 12.00 κι έπειτα την Παρασκευή 02 Ιουνίου, στο Mystras Grand Palace στο Μυστρά. Κατά το απόγευμα διεξάγουμε συνεδρία Pilates από την Δήμητρα, εντόπια δασκάλα της Σπάρτης!

2η ημέρα: Ξεκινούμε την ημέρα μας με πρωινή ποδηλασία και καταλήγουμε για επίσκεψη στο Κάστρο Μυστρά. Το απόγευμα ακολουθεί η επίσκεψή μας στο αρχαίο θέατρο Σπάρτης και το πρώτο μέρος από το Βιωματικό Σεμινάριο της κ. Γαλάτη.

3η ημέρα: Πεζοπορούμε το πρωινό με εντόπιο οδηγό σε καταπληκτική διαδρομή του Ταΰγετου. Το απόγευμα μεταβαίνουμε στο Σαϊνοπούλειο θέατρο Σπάρτης όπου διεξάγεται το δεύτερο μέρος από το Βιωματικό Σεμινάριο με την κ. Γαλάτη.

Ημέρα αποχώρησης: Εκκίνηση ημέρας με ασκήσεις κινητικότητας, συνεχίζουμε με την πράξη προσφοράς χαρίζοντας βιβλία στον τόπο επίσκεψης, ακολουθεί συζήτηση και έπονται οι αποχωρήσεις.

Περιλαμβάνονται: Διαμονή στο Ξενοδοχείο Mystras Grand Palace, 3 διανυκτερεύσεις, 6 δραστηριότητες, Όλα τα πρωινά γεύματα, 2 βραδινά (υποδοχής & αποχαιρετισμού), Σνακ σε δραστηριότητες, Μετακινήσεις δραστηριοτήτων εντός Retreat, Είσοδοι σε μουσεία / αρχαιολογικούς χώρους, Όλοι οι νόμιμοι φόροι.


Αίγινα, 16-19 Ιουνίου
Το πρόγραμμα: Ημέρα Υποδοχής: Σας υποδεχόμαστε από τις 12.00 κι έπειτα την Παρασκευή 16 Ιουνίου, στο Rastoni Hotel λίγα μέτρα από το κέντρο της Αίγινας. Κατά το απόγευμα διεξάγουμε συνεδρία Γιόγκα από την Ευαγγελία, εντόπια δασκάλα του νησιού!

2η ημέρα: Ξεκινούμε την ημέρα μας με πρωινό Τρέξιμο και έπειτα επισκεπτόμαστε το μουσείο Κολώνας. Το απόγευμα ακολουθεί η επίσκεψή μας στο ναό της Αφαίας και η ομιλία από την κ. Κουλιζάκη.

3η ημέρα: Πεζοπορούμε το πρωινό με εντόπιο οδηγό στην υπέροχη κυκλική διαδρομή στον Αρχαίο Ελαιώνα της Αίγινας. Το απόγευμα διεξάγεται το βιωματικό δρώμενο από την κ. Κουλιζάκη στο νησάκι της Μονής.

Ημέρα αποχώρησης: Εκκίνηση ημέρας με ασκήσεις κινητικότητας, συνεχίζουμε με την πράξη προσφοράς χαρίζοντας βιβλία στον τόπο επίσκεψης, ακολουθεί συζήτηση και έπονται οι αποχωρήσεις.

Περιλαμβάνονται: Διαμονή στο Ξενοδοχείο Ραστώνη, 3 διανυκτερεύσεις, 6 δραστηριότητες, Όλα τα πρωινά γεύματα, 2 βραδινά (υποδοχής & αποχαιρετισμού), Σνακ σε κάποιες δραστηριότητες, Μετακινήσεις δραστηριοτήτων εντός Retreat, Είσοδοι σε μουσεία / αρχαιολογικούς χώρους, Όλοι οι νόμιμοι φόροι.


Νάξος, 7-10 Ιουλίου
Το πρόγραμμα: Ημέρα Υποδοχής: Σας υποδεχόμαστε από τις 12.00 κι έπειτα την Παρασκευή 07 Ιουλίου, στο Adriani Hotel στην περιοχή Γρόττα της Νάξου λίγα μέτρα από τη χώρα. Κατά το απόγευμα διεξάγουμε συνεδρία Sunset Yoga από την Μαρία, Yoga instructor του νησιού και υπό την επιβλητική Πορτάρα!

2η ημέρα: Ξεκινούμε την ημέρα μας με πρωινό τρέξιμο και κατάληξη στην Πορτάρα ενώ έπειτα επισκεπτόμαστε το επιτόπιο μουσείο Νάξου. Το απόγευμα ακολουθεί η συνεδρία με την κ. Ζωγράφου με αναφορά στην ορθή στάση σώματος, ένα θεμελιώδες ζήτημα για την καθημερινότητά μας.

3η ημέρα: Πεζοπορούμε το πρωινό με εντόπιο οδηγό σε μια καταπληκτική διαδρομή στην περιοχή Μέλανες και ‘’γνωρίζουμε’’ τον Κούρο! Το απόγευμα διεξάγεται το Βιωματικό Δρώμενο με την κ. Ζωγράφου όπου εστιάζουμε στην αναπνοή και τη σημαντικότητα αυτής.

Ημέρα αποχώρησης: Εκκίνηση ημέρας με ασκήσεις κινητικότητας, συνεχίζουμε με την πράξη προσφοράς χαρίζοντας βιβλία στον τόπο επίσκεψης, ακολουθεί συζήτηση και έπονται οι αποχωρήσεις.

Περιλαμβάνονται: Διαμονή στο Ξενοδοχείο Adriani Hotel, 3 διανυκτερεύσεις, 6 δραστηριότητες, Όλα τα πρωινά γεύματα, 2 βραδινά (υποδοχής & αποχαιρετισμού), Σνακ σε κάποιες δραστηριότητες, Μετακινήσεις δραστηριοτήτων εντός Retreat, Είσοδοι σε μουσεία / αρχαιολογικούς χώρους, Όλοι οι νόμιμοι φόροι.


Πήλιο, 8-11 Σεπτεμβρίου
Το πρόγραμμα:
Ημέρα Υποδοχής: Σας υποδεχόμαστε από τις 12.00 κι έπειτα την Παρασκευή 08 Σεπτεμβρίου, στο Iris Guest House στην Τσαγκαράδα. Κατά το απόγευμα διεξάγουμε συνεδρία Yoga από την Όλγα, εντόπια δασκάλα της περιοχής!

2η ημέρα: Ξεκινούμε την ημέρα μας με πρωινό τρέξιμο στο γύρο της Τσαγκαράδας απολαμβάνοντας το φυσικό τοπίο. Το απόγευμα ακολουθεί η ομιλία για τη Φυσική Διατροφή από την κ. Καραδήμου στον υπέροχο χώρο του δημοτικού καταστήματος Τσαγκαράδας.

3η ημέρα: Πεζοπορούμε το πρωινό με εντόπιο οδηγό σε μια καταπληκτική διαδρομή μέχρι την παραλία της Φακίστρας και μαθαίνουμε όλα τα μυστικά του τόπου. Το απόγευμα διεξάγεται το Βιωματικό Δρώμενο με την κ. Καραδήμου όπου μαγειρεύουμε μαζί και εξοπλιζόμαστε με γνώσεις διατροφής.

Ημέρα αποχώρησης: Εκκίνηση ημέρας με ασκήσεις κινητικότητας, συνεχίζουμε με την πράξη προσφοράς χαρίζοντας βιβλία στον τόπο επίσκεψης, ακολουθεί συζήτηση και έπονται οι αποχωρήσεις.

Περιλαμβάνονται: Διαμονή στο Ξενοδοχείο Iris Guest House, 3 διανυκτερεύσεις, 6 δραστηριότητες, Όλα τα πρωινά γεύματα, 2 βραδινά (υποδοχής & αποχαιρετισμού), Σνακ σε κάποιες δραστηριότητες, Μετακινήσεις δραστηριοτήτων εντός Retreat, Είσοδοι σε μουσεία / αρχαιολογικούς χώρους, Όλοι οι νόμιμοι φόροι. 


Η δήλωση συμμετοχής για το retreat στο οποίο θέλετε να λάβετε μέρος, πρέπει να γίνει έως και 1 μήνα πριν την έναρξή του. Ανακαλύψτε περισσότερα για τα 4 θεματικά retreats του Green Exis, το πρόγραμμα, τους δασκάλους, και τι περιλαμβάνουν, εδώ.

Μπορείτε να μαθαίνετε όλα τα νέα του Green Exis στο facebook και στο instagram

 
εμφάνιση σχολίων