0
1
σχόλια
240
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
DOCTV.GR
3 Μαρτίου 2023
Οι οργισμένοι συγγενείς των θυμάτων ζητάνε δικαιοσύνη. Φωνάζουν πως ένα «ανθρώπινο λάθος» (όπως βιάστηκε να υποστηρίξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης) δεν είναι αρκετό για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη κι ότι θα έπρεπε να υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας, το ρεπορτάζ δείχνει ξεκάθαρα το λάθος.

Το «ανθρώπινο λάθος» έγινε από τον ΟΣΕ, την ΕΡΓΟΣΕ και το υπουργείο Μεταφορών. Αν και είχαν λάβει προειδοποιήσεις ακόμα και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις αγνόησαν συστηματικά.

Μόνο μέσα στο 2022 είχαν λάβει τα μηνύματα από τρία ατυχήματα στις γραμμές αλλά και από εξώδικες διαμαρτυρίες της Πανελ. Ένωσης Προσωπικού Έλξης και από την παραίτηση του προέδρου του ETCS. Η επιστολή της παραίτησής του φώτισε και την υπόθεση. Επίσης η Ευρωπαϊκή Ένωση στις 15 Φεβρουαρίου 2023, παρέπεμψε την Ελλάδα στο Δικαστήριο της ΕΈ, λόγω μη συμμόρφωσης με τους κανόνες ασφαλείας στις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης έστειλε εξώδικο διαμαρτυρία προς ΟΣΕ και Υπουργείο Μεταφορών
–για την κακή κατάσταση της γραμμής
–τις ελλείψεις υποδομών
–τη μη λειτουργία φωτοσημάτων, τηλεδιοίκησης
–τη μη λειτουργία του συστήματος ασφάλειας

Ο Χρήστος Κατσιούλης, πρόεδρος του ETCS, (European Traffic Control System), υπεύθυνος για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασφάλειας των Μεταφορών, παραιτήθηκε κατηγορώντας κατ’ ουσίαν στην επιστολή του την διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ για κακοδιαχείριση. Στην επιστολή παραίτησής του αναφέρει πως:
–Ενημέρωσε τους αρμόδιους για τις αδικαιολόγητες, καθυστερήσεις στην εφαρμογή του συστήματος ασφαλείας
–Διαφώνησε με την τακτική της διοίκησης να μην τηρεί τους όρους των σχετικών συμβάσεων
–Αμφισβήτησε το πόσο οι αρμόδιοι είναι οι γνώστες της λειτουργίας των συστημάτων σηματοδότησης και τηλεειδοποίησης, κατηγορώντας τον οργανισμό για κακοδιαχείριση σχετικών συμβάσεων.
εμφάνιση σχολίων