0
1
σχόλια
211
λέξεις
ΖΗΝ
DOCTV.GR | UNSPLASH
22 Σεπτεμβρίου 2022
Μικρότερος ο κίνδυνος θανάτου για όσους πίνουν πολύ μαύρο τσάι, λέει νέα έρευνα. Την αξία του μαύρου τσαγιού υποστηρίζει νέα μελέτη στις ΗΠΑ. Η κατανάλωση μαύρου τσαγιού συνδέεται με μείωση του κινδύνου πρόωρου θανάτου. Η μείωση είναι μεγαλύτερη για όσους πίνουν δύο ή περισσότερα μαύρα τσάγια τη μέρα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Maki Inoue-Choi του Τμήματος Επιδημιολογίας και Γενετικής του Καρκίνου στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ, που έκαναν τη δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό Annals of Internal Medicine, ανέλυσαν στοιχεία για περίπου μισό εκατομμύριο συμμετέχοντες από 40 έως 69 ετών. Το 85% έπιναν τακτικά τσάι και από αυτούς, το 89% μαύρο τσάι.

Σε σχέση με όσους δεν έπιναν καθόλου τσάι, εκείνοι που έπιναν τουλάχιστον δύο κούπες μαύρο τσάι καθημερινά, είχαν 9% έως 13% μικρότερο κίνδυνο θανάτου. Η μείωση του κινδύνου ίσχυε ανεξάρτητα από το αν κάποιος έπινε παράλληλα καφέ, έβαζε ζάχαρη ή γάλα στο τσάι του, το έπινε ζεστό ή κρύο κ.α.

Το τσάι είναι ένα από τα ροφήματα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση παγκοσμίως. Προηγούμενες μελέτες έχουν συσχετίσει το πράσινο τσάι με μικρότερη πρόωρη θνησιμότητα, αλλά η νέα έρευνα δείχνει ότι όφελος παρέχει και το μαύρο τσάι.

 
Διαβάστε επίσης:
Τι είναι το ακρυλαμίδιο και γιατί να το αποφύγω;
Διαταραχή ηλεκτρονικών παιχνιδιών και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί
ΕΡΕΥΝΑ: Οι μισοί Αμερικανοί έχουν μειωμένο IQ λόγω βενζίνης!
εμφάνιση σχολίων