0
1
σχόλια
497
λέξεις
TECH
Το twitter αποτελεί το αγαπημένο του μέσο στα κοινωνικά δίκτυα και σκοπεύει να το αλλάξει, λέει, προς το Δημοκρατικότερο. Ακόμα και στον Λευκό Οίκο δεν κρύβουν την ανησυχία τους
 
PRESS
26 Απριλίου 2022
Ούτε το «δηλητηριώδες χάπι» που είχε επιστρατεύσει το διοικητικό συμβούλιο του Twitter (ελπίζοντας σε αποτροπή της εξαγοράς ή σε καλύτερη προσφορά), ούτε οι αντιρρήσεις χιλιάδων χρηστών που προειδοποιούσαν ότι θα εγκαταλείψουν την πλατφόρμα, κατάφεραν να βάλουν φρένο στα σχέδιά του.

Το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την εξαγορά, στην τιμή που από την αρχή είχε προτείνει ο Μασκ: 54,2 δολάρια ανά μετοχή, συνολικά 44 δισεκατομμύρια δολάρια, και ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής απάντησε -πάντα με τουίτ- σε όσους αντιδρούσαν: «εύχομαι ότι ακόμα και πιο σκληροί επικριτές μου να παραμείνουν στο Twitter γιατί αυτό σημαίνει ελευθερία του λόγου.»


Ακόμα και στον Λευκό Οίκο δεν κρύβουν την ανησυχία τους                 

Ο Μασκ είχε διακηρύξει ότι επιθυμεί τον έλεγχο του Twitter, που είναι το αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, για να το κάνει ένα βήμα ελεύθερου λόγου και δημοκρατίας. Σε αυτό το πλαίσιο θεωρεί άδικη την μόνιμη εξορία χρηστών όπως ο Ντόναλτ Τραμπ. Οι επικριτές του υποστηρίζουν ότι στο όνομα της ελευθερίας του λόγου θα κάνει το Twitter βήμα για παραπληροφόρηση, προπαγάνδα, λόγο μίσους και ρατσισμού.

Ακόμα και στον Λευκό Οίκο δεν κρύβουν την ανησυχία τους, αν και δεν σχολιάζουν επίσημα την εξαγορά. Η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκη, απάντησε σε σχετική ερώτηση: «Όποιος και να διοικεί το Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος εδώ και καιρό προβληματίζεται για την εξουσία που έχουν οι μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων. Η εξουσία που έχουν στην καθημερινότητά μας συνηγορεί στο ότι πρέπει να είναι υπόλογες για τις ζημιές που προκαλούν».

Σε κοινή δήλωση με το Twitter, ο Μασκ ανέφερε ότι θέλει να κάνει την υπηρεσία καλύτερη από ποτέ, με νέες δυνατότητες, ενώ παράλληλα θα την απαλλάξει από τους αυτοματοποιημένους λογαριασμούς spam και spambot, ενώ θα κάνει τους αλγόριθμούς της πιο ανοιχτούς.
 

 Ο Μασκ έχει περιγράψει τον εαυτό του ως «απόλυτο οπαδό του ελεύθερου λόγου», αλλά στο παρελθόν έχει αποκλείσει χρήστες του Twitter που τον αμφισβητούν ή διαφωνούν μαζί του        

Ο Μασκ έχει περιγράψει τον εαυτό του ως «απόλυτο οπαδό του ελεύθερου λόγου», αλλά στο παρελθόν έχει αποκλείσει από το λογαριασμό του χρήστες του Twitter που τον αμφισβητούν ή διαφωνούν μαζί του. Επίσης, ακόμα συνεχίζεται η δικαστική διερεύνιση που ξεκίνησε όταν, τον Αύγουστο του 2018, σε ένα tweet, ο Μασκ υποστήριξε ότι είχε τη χρηματοδότηση για να κάνει ιδιωτική την Tesla με 420 δολάρια ανά μετοχή, κάτι που αρχικά ένα δικαστήριο έκρινε ότι δεν ήταν αλήθεια.

Σύμφωνα με τα σχέδια του Μασκ, η εταιρεία θα βγει από το χρηματιστήριο, θα αλλάξει τον τρόπο προβολής διαφημίσεων και είναι πιθανό να εισάγει συνδρομητική υπηρεσία.

Η εξαγορά αναμένεται να κλείσει το 2022. Τα κεφάλαια για την εξαγορά θα προέλθουν από την προσωπική περιουσία του Ίλον Μασκ και από δανεισμό.

Με πληροφορίες από τα Euronews, Guardian, Wired
 
Διαβάστε επίσης:
25 χρόνια από την κλωνοποίηση της Ντόλι
Ούτε τεχνητή ούτε νοημοσύνη

 
εμφάνιση σχολίων