0
1
σχόλια
265
λέξεις
ΖΗΝ

Χριστουγεννομπισκότα -φτιάχνονται και τρώγονται με παρέα

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
15 Δεκεμβρίου 2011
ΥΛΙΚΑ
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1\2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
250 γρ. καστανή ζάχαρη
200 γρ. βιτάμ
30 ml γάλα
100 γρ. αμυγδαλόψυχα κοπανισμένη
1 βανίλια
1 κ.γλ. κανέλα
½ κ.γλ. γαρύφαλλο
½ κ.γλ. μοσχοκάρυδο


ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
3 φλ. ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. ζεστό νερό
χρωματιστή τρούφα
smarties ή/και m&m’s
Τις φίλες μας και τα πιτσιρίκια για να στολίσουμε μαζί


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Χτυπάμε ελαφρά και σε χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ύστερα προσθέτουμε πρώτα το γάλα και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά.
2. Ανακατεύουμε με το χέρι, μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
3. Σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας στρώνουμε τη ζύμη. Την απλώνουμε με τα χέρια και ύστερα με τον πλάστη την πιέζουμε ελαφρά για να γίνει λεία.
4. Κόβουμε τη ζύμη σε μπισκότα-σχηματάκια με κουπ πατ. Τα μπισκοτάκια πρέπει να είναι περίπου μισός πόντος σε πάχος.
5. Ψήνουμε στους 200°C για 13-15 λεπτά.
6. Όσο τα μπισκότα κρυώνουν, ετοιμάζουμε το γλάσο, ρίχνοντας σε ένα μπολ όλο το νερό και σιγά-σιγά τη ζάχαρη, μέχρι να δημιουργηθεί μια μάζα σφιχτή που να μη «τρέχει». Αν θέλουμε πολύχρωμο γλάσο, το χωρίζουμε πρώτα σε μπολάκια, προσθέτουμε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής σε κάθε μπολ και ανακατεύουμε.
7. Βάζουμε το γλάσο σε κορνέ και ζωγραφίζουμε σχέδια σε εντελώς κρύα μπισκότα, ώστε να μη λιώσει.
8. Στολίζουμε με smarties και πολύχρωμη τρούφα. Απλώνουμε την τρούφα σε ένα ρηχό πιάτο και πιέζουμε ελαφρά τη γλασαρισμένη πλευρά των μπισκότων. Στο τέλος τοποθετούμε μικρές μπίλιες από γλάσο για να κολλήσουμε και τα smarties.
9. Σερβίρουμε σε πιατέλα ή φτιάχνουμε μια συσκευασία δώρου, σε πλακέ κουτάκι με φιόγκο.
10. Και τώρα τρώμε! :)


εμφάνιση σχολίων