0
1
σχόλια
270
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
Από τον Στέλιο Παπαρδέλα
 
DOCTV.GR | ΦΩΤΟ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΡΔΕΛΑΣ
28 Ιουλίου 2021
Εσύ και εγώ βιώνουμε άλλες πραγματικότητες έτσι κι αλλιώς. Ο κόσμος είναι δικός σου, και εμένα πάλι δικός μου. Όλα άλλαξαν, έγιναν πιο γρήγορα πια. Ο χρόνος άρχισε ξανά να τρέχει. Όλες οι συσκευές και όλοι, πάνε με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Όμως μαζί σου ο χρόνος διεστάλλει. Έγινε κι άλλος. Τέσσερις μήνες γίναν τέσσερα χρόνια.

Τώρα κατακερματισμένη η πραγματικότητα σου, το ίδιο και η δικιά μου, αποσυνδεμένη από την ροή της ζωής, απλά περνάει και τρέχει μπροστά απ' τα μάτια μας. Η αντίδραση στην τυχαιότητα ξεχνιέται μέρα με την μέρα. Λήθη.

Επιλέγω την μουσική μου κάθε στιγμή, αυτό που θέλω ακριβώς. Και με κατευθύνω, όπως φαντάζομαι πως θέλω να γίνουν όλα. Ξεχνώντας πως δεν θα γίνουν έτσι, σχεδόν ποτέ. Το ένστικτο αποδυναμώνεται. Άλλο ένα ποντίκι σε μύλο που τρέχει χωρίς να φτάνει πουθενά. Πειραματόζωα της κάθε διαφημιστικής καμπάνιας και του αλγορίθμου. Εύπλαστη σκέψη, υποκινούμενη συμπεριφορά, Ψευδαίσθηση της ελευθερίας. Για να μην υπάρξει περίπτωση να πονέσω.

Δεν μπορώ να συνύπάρξω με αυτή την αίσθηση. Πονάει πολύ. Για να μην φοβηθώ. Δεν μπορώ, δεν έχω δει ποτέ τι είναι πέρα απ' το φόβο. Και ξέρω καλά πως είναι η ελευθερία, αλλά φοβάμαι να την αποκτήσω γιατί πονάει. Δεν είναι εύκολη. Κι όμως εκεί κρύβεται η αγάπη. Η βαθιά, η αληθινή. Στην διαδικασία. Αυτό είναι. Να ξέρεις πως μάλλον είσαι εδώ μια φορά. Ένα αληθινό θαύμα! Να χαίρεσαι, και τον πόνο, και το φόβο, και την ομορφιά. Σχεδόν παντού, σχεδόν πάντα. Δύσκολο πράγμα η αγάπη. Πρέπει πρώτα να ελευθερωθείς για να αγαπήσεις αληθινά και να αγαπήσεις αληθινά για να ελευθερωθείς.


Διαβάστε επίσης:
Γιατί εμείς, μια μέρα, θα πάμε στον Άρη
4 ημέρες στην Ειδομένη
Δεν είπα τίποτα

 
εμφάνιση σχολίων