0
1
σχόλια
309
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Για μετακίνηση προς τα καταστήματα με τον παραπάνω τρόπο επιτρέπεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο. Όλες οι λεπτομέρειες
 
PRESS | UNSPLASH
1 Απριλίου 2021
Από τη Δευτέρα 5 Απριλίου ξεκινάει λειτουργία των καταστημάτων λιανεμπορίου πλην πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων με τις μεθόδους click away και click in shop. Τότε είναι που θα κάνει επίσημα πρεμιέρα και το SMS στο 13032.

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης διευκρίνισε σήμερα πώς θα γίνεται όλη η μετακίνηση προς τα καταστήματα επισημαίνοντας λεπτομέρειες που χρειάζονται προσοχή.

Αρχικά, ο πολίτης θα πρέπει να κλείνει ραντεβού με το κατάστημα ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά και να έχει αποδεικτικό του ραντεβού από την επιχείρηση είτε με SMS είτε με e-mail το οποίο θα πρέπει να δείξει σε περίπτωση ελέγχου.

Στη συνέχεια στέλνει SMS στο 13032 βάζοντας το ονοματεπώνυμό του τη διεύθυνση κατοικίας. Θα λαμβάνει ένα μήνυμα ως απάντηση που θα λέει «μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα». Η συγκεκριμένη μετακίνηση επιτρέπεται μόνο μια φορά ημερησίως και σε περίπτωση που κάποιος στείλει δεύτερο μήνυμα θα λαμβάνει αρνητική απάντηση που θα αναφέρει: «Η μετακίνησή σας δεν είναι εφικτή, επιτρέπεται μία μετακίνηση ημερησίως»

Η μετακίνηση με το 13032 έχει επίσης χρονικό περιορισμό επιτρέποντας ψώνια μόνο για τρεις ώρες. Η αντίστροφη μέτρηση θα ξεκινάει από την στιγμή της αποστολής του SMS.

Για μετακίνηση προς τα καταστήματα με τον παραπάνω τρόπο επιτρέπεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο, κάτι που όμως συνεχίζει να απαγορεύεται για τον κωδικό 2 του 13033, δηλαδή για μετακίνηση προς σούπερ μάρκετ, μινι μάρκετ κλπ.

Άρα, συνοπτικά για την μετακίνηση στα καταστήματα θα πρέπει κάποιος να έχει αποδεικτικό του ραντεβού με το κατάστημα, SMS στο 13032 και φυσικά ταυτότητα ή διαβατήριο.

Εντός των καταστημάτων με το click in shop θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τμ με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση.

Τέλος, όσοι επιλέξουν την μέθοδο του click away θα πρέπει να έχουν μαζί τους χρεωστική ή πιστωτική κάρτα καθώς η πληρωμή γίνεται εκτός του καταστήματος μόνο ηλεκτρονικά και όχι με μετρητά.
εμφάνιση σχολίων