0
1
σχόλια
347
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Τι σημαίνει αυτή η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, και γιατί μόνο και μόνο γι΄αυτό θα έπρεπε να παραιτηθεί... -Από την Μελίτα Κάραλη
 
DOCTV.GR
22 Μαρτίου 2021
Ένα χρόνο με καταστροφικό, οριζόντιο lockdown στη χώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει στην εφημερίδα Το Βήμα: «Η πραγματικότητα έχει ως εξής: Εάν είχαμε σπεύσει να κάνουμε αυτό που μας ζητούσε η αντιπολίτευση απ’ τον περασμένο Απρίλιο, θα είχαμε κάνει επιτάξεις χωρίς να τις χρειαζόμασταν τότε ξοδεύοντας δεκάδες εκατομμύρια. Όμως, τώρα, που απαιτείται η συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα, προχωράμε, σε πρώτη φάση, σε συνεργασία μαζί του».


Κύριε πρωθυπουργέ, το σύστημα Υγείας δεν έχει καταρρεύσει επειδή δεν προλαβαίνει να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών με Covid. Είναι κατεστραμμένο επειδή δεν δύναται να εξυπηρετήσει ούτε τους ασθενείς Covid, ούτε όλους τους υπόλοιπους, που καλούνται να υποφέρουν, να αρρωσταίνουν βαριά και να πεθάνουν, εγκλωβισμένοι σε λίστες αναμονής.

Εάν ένας ασθενής περιμένει 3μιση χρόνια για μια επέμβαση σε κανονικές συνθήκες (και ακόμα περιμένει), στις μέρες του Covid οι ασθενείς που χρειάζονται επειγόντως εγχείριση πρέπει να απευθυνθούν στις ιδιωτικές κλινικές, με δανεικά από συγγενείς και φίλους, πουλώντας ότι έχουν ή παίρνοντας δάνεια.

Η μεγάλη εικόνα λείπει από την εκτός τόπου και χρόνου δήλωση του πρωθυπουργού της χώρας, ο οποίος φυσικά δεν αγνοεί την πραγματικότητα του ΕΣΥ απλώς επιβεβαιώνει ότι αγνοεί την αξία της ανθρώπινης ζωής του «απλού πολίτη».

Τι άλλο μπορεί να σημαίνει αυτός ο εμπαιγμός; Ένα τεράστιο, μακρόσυρτο, αναποτελεσματικό και καταστροφικό lockdown με κλειστές δουλειές και ζωές έγινε ανεκτό με γνώμονα την ανύπαρκτη  διαθεσιμότητα σε ΜΕΘ και κλίνες, για να έρχεται ο ΠΘ ένα χρόνο μετά και να δηλώνει ότι δεν τις χρειαζόμασταν κι ότι θα ήταν πεταμένα χρήματα!

Αν αυτού του τύπου η συλλογιστική στην διακυβέρνηση δεν οφείλεται σε ανικανότητα τότε έχει άλλες σκοπιμότητες. Δεν είναι φυσικά πρώτη φορά που κάνει αυτή τη δήλωση η κυβέρνηση, μας το είχε ξαναπεί τον Σεπτέμβριο διαμέσου του κυβερνητικού εκπροσώπου του Στέλιου Πέτσα. «Αν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια».

Τώρα, το γιατί η επίταξη κλινικών, σε καιρό πολέμου, πρέπει να σημαίνει εκατομμύρια προς τους ιδιώτες, είναι μια άλλη συζήτηση που είναι τόσο αχρείαστη όσο και οι ΜΕΘ για το ακροδεξιό-φιλελέ Δόγμα Μητσοτάκη.
εμφάνιση σχολίων