1
1
σχόλια
313
λέξεις
VIDEO
Η ταινία του Μάνου Τσίζεκ για τις Pussy Riot. Δείτε την εδώ
 
DOCTV.GR
13 Οκτωβρίου 2020
Η Σωφρονιστική Αποικία (The Penal Colony) είναι μια ταινία μικρού μήκους, βασισμένη στην αληθινή ιστορία του μέλους των Pussy Riot, Nadya Tolokonnikova, και τη βάναυση καταδίκη της στη Σωφρονιστική Αποικία Νο 14 στη Μορδοβία.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία του The Penal Colony υπογράφουν οι κινηματογραφιστές Μάνος Τσίζεκ και Lindsey Aliksanyan. Η ομάδα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί αρκετές φορές με τη Nadya, η οποία τους έδωσε μια πλήρη εικόνα για τις σκληρές συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στη φυλακή.

Το The Penal Colony έκανε online πρεμιέρα στο επίσημο YouTube κανάλι των Pussy Riot και παρουσιάστηκε στην κορυφαία διαδικτυακή πλατφόρμα Film Shortage, που επιλέγει τις καλύτερες σύγχρονες ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο.

Στη Σωφρονιστική Αποικία, για να διατηρήσουν την τάξη, οι υπεύθυνοι αναθέτουν σε ορισμένους κρατούμενους τον ρόλο του να στερούν τα δικαιώματα των άλλων. Η Tolokonnikova, αποφασίζει να αντισταθεί στη διεφθαρμένη δομή εξουσίας και κάνει απεργία πείνας έως ότου η διοίκηση σταματήσει να αντιμετωπίζει τους κρατούμενους σαν σκλάβους.

Η μικρο-κοινωνία της φυλακής αντικατοπτρίζει την κοινωνία στο σύνολό της αλλά επίσης αντικατοπτρίζει τις σημερινές αντιδημοκρατικές κοινωνίες, εστιάζοντας σε θέματα των οποίων η σημασία γίνεται όλο και πιο καθολική, όπως οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η παρενόχληση και ο εκφοβισμός, η κρατική καταστολή, τα δικαιώματα των γυναικών και τα πολιτικά δικαιώματα. Μπορείτε να δείτε την ταινία εδώ.

Συντελεστές:
Σενάριο & Σκηνοθεσία: Μάνος Τσίζεκ, Λίντσεϊ Αλικσανιάν
Ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Μαριάνα Νόβακ, Σάντρα φον Ρούφιν, Θεόδωρος Κανδηλιώτης, Ελενα Μιρτσόφσκα, Αλεξάνδρα Χασάνη, Χριστίνα Ραφούλη, Νάνσυ Μπούκλη
Παραγωγή: Λίντσεϊ Αλικσανιάν, Μάνος Τσίζεκ
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χριστίνα Μουμούρη
Μοντάζ: Χρήστος Γιαννακόπουλος
Α’ Βοηθός Σκηνοθέτη: Ζαμπέλα Χαβιάρα
Β’ Βοηθός Σκηνοθέτη: Μυρτώ Τζίμα
Διεύθυνση Παραγωγής: Αμυ Μακρή
Σκηνογραφία: Σμαράγδα Κανάρη
Ενδυματολογία: Δανάη Αναγνώστου
Μακιγιάζ: Ιωάννα Λυγίζου
Casting: Ναταλί Παυλώφ
Βοηθός Οπερατέρ: Γιώργος Μανιάτης
Ηλεκτρολόγος: Νίκος Μουζάκης
Σχεδιασμός Ηχου: Πίτερ Φάνκε
Ηχοληψία: Νίκος Τριανταφύλλου
Μουσική: Σούζαν Ντι Μπόνα, Σαλβατόρε Σαντζιοβάνι
Συντονισμός Παραγωγής: Αννα Ζήλου
Μακενίστας: Κωνσταντίνος Χαρατζόγλου
Special Effects: Προκόπης Βλασερός
DIT: Ιωνας Κατρακάζος
Color Correction: Αγγελος Μάντζιος
DCP Mastering: MetaPOST


Διαβάστε επίσης: Οι διάσημες ακτιβίστριες της τέχνης
εμφάνιση σχολίων