0
4
σχόλια
281
λέξεις
CULTURE
Μια μεγάλη διαδραστική έκθεση στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι, μας βυθίζει μέσα στο έργο του μεγάλου δημιουργού
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
24 Σεπτεμβρίου 2018
«Κοινός νους είναι αυτός που κρίνει τα πράγματα όπως του τα παρουσιάζουν οι πέντε αισθήσεις». Leonardo Da Vinci. Μετά την διαδραστική έκθεση Van Gogh Alive – The Experience, η Lavris επανέρχεται και παρουσιάζει, σε συνεργασία με τη Grande Exhibitions, την έκθεση Leonardo Da Vinci – 500 Years of Genius. Τα έργα και οι εφευρέσεις του μεγάλου δημιουργού ζωντανεύουν σε ένα ιδιότυπο, διαδραστικό «πλανητάριο» γεμάτο προβολές και ήχους κι εμείς περπατάμε μέσα τους και ανακαλύπτουμε τα μυστικά τους.

Η έκθεση αποκαλύπτει το πλήρες φάσμα των επιτευγμάτων του, μέσα από τρεις μεγάλες εκθέσεις για τη ζωή και το έργο του που ενώνονται στην Αθήνα για πρώτη φορά και μας υποδέχονται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι. Εδώ μπορούμε να ανακαλύψουμε:

Τις μηχανικές εφευρέσεις του Leonardo da Vinci:
75 μοντέλα των εφευρέσεών του, αναπαραγωγές σε φυσικό μέγεθος, διαδραστικές μηχανές, αντίγραφα των περίφημων κωδίκων του και συνολικά πάνω από 200 εκθέματα σχεδιασμένα σε συνεργασία με το Μουσείο Leonardo da Vinci της Ρώμης.

Da Vinci Alive – The Experience
Η ζωή και το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη και εφευρέτη, μέσα από μια οπτικοακουστική, βιωματική εμπειρία γεμάτη χρώμα, ήχο και φως.

Τα Μυστικά της Μόνα Λίζα
Μας τα αποκαλύπτει όλα ο Pascal Cotte και το Lumiere Technology Institute. Μία λεπτομερής επιστημονική ανάλυση και παρουσίαση του αινιγματικού αυτού πίνακα.
Η έκθεση είναι μια παραγωγή της Λάβρυς, σε συνεργασία με την Grande Exhibitions, το Μουσείο Leonardo da Vinci στη Ρώμη και το Ινστιτούτο Lumiere Technology στο Παρίσι.



Info: Leonardo da Vinci – 500 years of Genius, 30 Νοεμβρίου 2018 - 30 Μαρτίου 2019 Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, Πειραιώς και Ερμού, Γκάζι. Εισιτ.: 8 - 15 ευρώ. 


Διαβάστε επίσης: 

VIDEO: Ο Klimt ζωντανεύει
Van Gogh Alive στο Μέγαρο



 
εμφάνιση σχολίων