1
4
σχόλια
232
λέξεις
CULTURE
Η διάσημη διαδραστική έκθεση μας βυθίζει μέσα στον ονειρόκοσμο του μεγάλου ζωγράφου, κι εμείς περπατάμε μέσα στα έργα του
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
13 Οκτωβρίου 2017

«Θα προτιμούσα να πεθάνω από πάθος, παρά από την πλήξη», Vincent Van Gogh. Τα έργα του μεγάλου δημιουργού ζωντανεύουν σε ένα ιδιότυπο, διαδραστικό «πλανητάριο» γεμάτο προβολές και ήχους, κι εμείς βυθιζόμαστε μέσα τους. Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φιλοξενεί την πολυδιάστατη και διαδραστική έκθεση Van Gogh Alive, που ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο και ήδη έχουν επισκεφτεί πάνω από 10.000.000 θεατές.

Το συνολικό έργο του μεγάλου ζωγράφου, αφηγείται η έκθεση. Μέσα από 40 ταυτόχρονες προβολές και ήχο υψηλής ευκρίνειας, ζωντανεύουν τα τοπία, τα λουλούδια, τα ταξίδια, τα συναισθήματα και τους έναστρους ουρανούς του, κι εμείς περπατάμε μέσα τους.


3.000 πίνακες, σκίτσα και κινούμενες εικόνες προβάλλονται στους τοίχους, τις κολώνες, τις οροφές, το πάτωμα του Μεγάρου. Η τρισδιάστατη απεικόνιση από ρέουσες εικόνες ντυμένες με ήχο και φως, χαϊδεύει όλες μας τις αισθήσεις και περιγράφει το περιβάλλον μέσα στο οποίο δημιούργησε.

Στον ονειρόκοσμο του Van Gogh γινόμαστε κι εμείς «δημιουργοί», αφού παρεμβαίνουμε μέσω των social media σε πραγματικό χρόνο και χώρο, και οι παρεμβάσεις μας προβάλλονται μέσα στην ίδια την έκθεση στο Facebook & Twitter Wall και διαχέονται και σε όλους τους υπόλοιπους επισκέπτες.Info: Van Gogh Alive, 8 Νοεμβρίου 2017 - 4 Μαρτίου 2018, 10:00 - 22:00, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Εισιτ.: 12-15 ευρώ.


Διαβάστε επίσης:
ΓΚΑΛΕΡΙ: Νύχτες στο δωμάτιο του Van Gogh
VIDEO: Ο Βαν Γκογκ ζωντανεύει

 
εμφάνιση σχολίων