1
3
σχόλια
265
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Υπάρχει μια νέα «ακαδημία» που βοηθά τα ορφανά μωρά ουρακοτάγκων να μάθουν επιβιώνουν στην άγρια φύση
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
11 Ιουλίου 2018
Υπάρχει ένα σχολείο στο Βόρνεο που έχει ξεχωριστούς μαθητές. Οκτώ ορφανά μωρά ουρακοτάγκων μαθαίνουν εκεί όλα όσα χρειάζονται μα δεν μπόρεσαν να τους μάθουν οι μητέρες τους, ώστε να είναι σε θέση να επιβιώσουν στο φυσικό περιβάλλον.

Ο διεθνής οργανισμός για τα ζώα, Four Paws, «υιοθέτησε» τα οκτώ ορφανά, ηλικίας 11 μηνών έως 9 ετών, τα οποία παρακολούθησαν τη θανάτωση των μητέρων τους -συνήθως ως θύματα της βιομηχανίας φοινικέλαιου, τροπικής ξυλείας και άνθρακα. Ο οργανισμός έχει δημιουργήσει ένα νέο πρόγραμμα αποκατάστασης που μοιάζει με σχολείο, μαζί με την ινδονησιακή κυβέρνηση και τον τοπικό εταίρο, Jejak Pulang.

Το σχολείο» εκτείνεται σε μια δασική έκταση 100 στρεμμάτων στο Ανατολικό Καλιμαντάν. Οι ουρακουτάγκοι φροντίζονται από τον Δρ Signe Preuschoft, μια ομάδα 15 φροντιστών ζώων, ενός βιολόγου και δύο κτηνιάτρων. Όλοι μαζί, θα προετοιμάσουν τα μικρά για απελευθέρωση πίσω στο τροπικό δάσος, κάτι που συμβαίνει συνήθως στην ηλικία των εννέα ετών.


Τι μαθαίνουν τα νεαρά ζώα εκεί; Πράγματα που κανονικά θα τους μάθαιναν οι μητέρες τους, όπως σκαρφάλωμα, αναζήτηση τροφής και κατασκευή φωλιάς ύπνου. Κάθε ζώο υποστηρίζεται ανάλογα με το ατομικό του επίπεδο ανάπτυξης οπότε δεν είναι όλα στην «ίδια τάξη».

Ως μωρά, ζουν πρώτα απολαμβάνουν την φροντίδα των ανθρωπίνων μητέρων τους και επισκέπτονται το νηπιαγωγείο. Από την ηλικία των δύο ετών, τα νήπια φοιτούν στη δασική σχολή. Καθώς αυξάνονται οι ικανότητές τους, οι ουρακοτάγκοι γίνονται όλο και πιο τολμηροί και ανεξάρτητοι. Όταν φτάσουν στην εφηβεία, είναι καιρός να αποφοιτήσουν από την «Ακαδημία».

Περισσότερες πληροφορίες για την οργάνωση Four Paws και τις δράσεις τους, βρίσκουμε εδώ
εμφάνιση σχολίων