0
2
σχόλια
179
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Ένας 52χρονος που ζούσε στους δρόμους, έγινε δεκτός για ανώτατες σπουδές στο γνωστό Βρετανικό πανεπιστήμιο
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
14 Νοεμβρίου 2017

Έφυγε από το Λίβερπουλ για να βρει δουλειά στην βρετανική πόλη Κέιμπριτζ. Δούλευε ως εργάτης σε χωράφια. Έπειτα κέρδιζε το ψωμί του πουλώντας ένα περιοδικό για άστεγους. Σήμερα η τύχη του χαμογελά καθώς έγινε δεκτός από το πανεπιστήμιο του Cambridge.

Ο Τζεφ Έντουαρτς, 52 ετών, εγκατέλειψε το σχολείο σε νεαρή ηλικία. Αποφάσισε να επιστρέψει στα θρανία και πήγε σε μια ανοιχτή ημερίδα που οργάνωσε το πανεπιστήμιο. Ολοκλήρωσε με διακρίσεις έναν κύκλο μαθημάτων για ενηλίκους που θέλουν να επιστρέψουν στην εκπαίδευση και σήμερα σπουδάζει αγγλική φιλολογία. «Η φοίτηση στο Πανεπιστήμιο ήταν το όνειρο μου. Αυτό ήθελα να κάνω, αλλά κανείς στην οικογένειά μου δεν πήγε σε πανεπιστήμιο, οπότε δεν το σκεφτόμουν καν».  


Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες που επιθυμούν να επιστρέψουν στην εκπαίδευση ή χρειάζονται επιπλέον προσόντα για να φοιτήσουν στο πανεπιστήμιο. Δέχεται μόνο ώριμους ή μεταπτυχιακούς φοιτητές και ο πρόεδρός του, Αντόνι Φρίλινγκ, δηλώνει ότι έχει δεσμευτεί να εξασφαλίσει πως «οι πύλες του Πανεπιστημίου του Cambridge είναι ανοικτές σε όλους με τη δυνατότητα να πετύχουν».

εμφάνιση σχολίων