0
4
σχόλια
306
λέξεις
210
Μια έκθεση του διεθνούς Έλληνα designer στο Παλαιοπωλείο Μαρτίνος μας ταξιδεύει στη μόδα και την τέχνη
 
DOCTV.GR
26 Οκτωβρίου 2017

Τι γίνεται όταν συνδυάσουμε δημιουργίες ενός, διεθνούς φήμης, σχεδιαστή, μαζί με έργα τέχνης μέσα σε ένα ιστορικό παλαιοπωλείο της Αθήνας; Στο πλαίσιο της ενότητας «Martinos Through the eyes of…” ο σχεδιαστής Angelos Bratis καλείται να αξιοποιήσει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο τους θησαυρούς του «Μαρτίνος».

Ο Bratis δημιουργεί τον δικό του λαβύρινθο από αντικείμενα της Art Deco, του μοντερνισμού, του Ιταλικού Memphis, και μέσα από αυτόν ξεδιπλώνονται τα ταξίδια του, οι ιδέες του, η ζωή του και φυσικά οι δημιουργίες του.


Έργα τέχνης και έπιπλα, υφές, χρώματα και σχήματα, συνυπάρχουν μαζί με αρχειακά κομμάτια από τις couture συλλογές του αλλά και μοναδικά φορέματα που σχεδίασε ειδικά για την έκθεση, εμπνευσμένος από τα χρώματα του Παρθένη και την ατμόσφαιρα του παλαιοπωλείου. Στη συλλογή συμπεριλαμβάνονται και κοσμήματα της σχεδιάστριας Μαρίας Μάστορη, η οποία τον συντροφεύει σταθερά στις επιδείξεις του. Το «ταξίδι» του Angelo Bratis δεν θα μπορούσε να καταλήγει παρά μόνο σε έναν διάδρομο, όμοιο με αυτόν μιας πασαρέλας.

Ο Angelos Bratis σπούδασε στο Fashion Institute Arnhem, στο Άμστερνταμ. Έχει ταξιδέψει, ζήσει και δημιουργήσει σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης. Οι συλλογές του χαρακτηρίζονται από άψογη τεχνική και αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Με τη μέθοδο του draping, παίρνει ελληνικά στοιχεία και τα εκσυγχρονίζει, τοποθετώντας πτυχώσεις σε αναπάντεχα σημεία, δημιουργώντας κάτι εντελώς νεωτεριστικό. Το 2011 ήταν ο νικητής του “Who Is Next”, που διοργάνωσε η Altaroma σε συνεργασία με τη Vogue Italia. Τον Ιανουάριο του 2013, το βρετανικό περιοδικό Wallpaper τον πρότεινε ως έναν από τους σημαντικότερους επερχόμενους σχεδιαστές. Διατηρεί το δικό του ομώνυμο brand με prêt à porter και sur mesure συλλογές, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με σημαντικούς οίκους μόδας.


Info: A remembrancer, Martinos through the eyes of Angelos Bratis, 26 Οκτωβρίου – 11 Νοεμβρίου, Παλαιοπωλείο Μαρτίνος, Πινδάρου 24, Κολωνάκι. Είσοδος: Δωρεάν.


Δείτε επίσης το Doctv Video VIDEO: The Draper, Angelos Bratis.
 
εμφάνιση σχολίων