0
4
σχόλια
258
λέξεις
210
Η πρώτη διεθνής έκθεση σύγχρονης τέχνης στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής προβάλλεται πάνω σε δέντρα, στο χώμα, στη φύση
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
19 Ιουλίου 2017
«Ο Κήπος βλέπει…». Με τίτλο δανεισμένο από το πρώτο ποίημα του βιβλίου «Τρία Ποιήματα με σημαία ευκαιρίας» του Οδυσσέα Ελύτη,  μια ιδιαίτερη έκθεση σύγχρονης τέχνης, φιλοξενείται στους χώρους του Κήπου του Μεγάρου Μουσικής. 37 έργα, 26 διεθνώς αναγνωρισμένων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, μας  περιμένουν σε 85 διαφορετικά σημεία.


Έργα και προβολές πάνω σε δέντρα, ανάμεσα σε φυλλωσιές, σε ελεύθερες οθόνες πάνω στο χώμα ή απευθείας στα πλακόστρωτα, αλλά και στην Υπηρεσιακή Αυλή, μας προσκαλούν να τα ανακαλύψουμε και να απολαύσουμε το πόσο διαφορετικά δείχνουν ανάλογα με το αν τα γνωρίζουμε με το φως της ημέρας ή προς το σούρουπο.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που τα 22 στρεμμάτα του κήπου υποδέχεται μια διεθνή διοργάνωση σύγχρονης τέχνης, με εγκαταστάσεις, γλυπτά, κείμενα-γλυπτά, βιντεοεγκαταστάσεις και ηχητικά έργα. Η έκθεση είναι και η πρώτη από μια σειρά άλλες που θα ακολουθήσουν και θα πραγματοποιούνται κάθε καλοκαίρι, με διαφορετική προσέγγιση του Κήπου. Η επιμέλειά της ανήκει στην πρώην διευθύντρια του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης, Άννα Καφέτση.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν, είναι οι: Zbyněk Baladrán, Matthew Barney, Ναταλί Γιαξή, Jorge Galindo & Santiago Sierra, Douglas Gordon, Κατερίνα Ζαχαροπούλου, Amar Kanwar, William Kentridge, Φάνος Κυριάκου, Ανδρέας Λόλης, Τζένη Μαρκέτου, Κώστας Μπασάνος, Shirin Neshat, Tim Noble και Sue Webster, Ελένη Πανουκλιά, Νίκος Παπαδόπουλος, Ρένα Παπασπύρου, Ράνια Μπέλλου, Pipilotti Rist, Δανάη Στράτου, Μαρία Τζανάκου, Μαρία Τσάγκαρη, Nari Ward, Maaria Wirkkala.


Info: «Ο Κήπος βλέπει…», Κήπος του Μεγάρου Μουσικής, έως 17 Σεπτεμβρίου, από τις 12 το μεσημέρι ως τις 12 το βράδυ, Είσοδος: δωρεάν.
 
εμφάνιση σχολίων