0
1
σχόλια
383
λέξεις
210

Κάθε Παρασκευή προβάλλει φιλμ στο πάρκο (και όλο τον Ιούλιο είμαστε προσκεκλημένοι σε συναυλίες, μαθήματα και εκδηλώσεις για μεγάλους και πιτσιρίκια)

ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
6 Ιουλίου 2016
Μετά από το φεστιβάλ «Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο», στο οποίο παραβρέθηκαν πάνω από 115.000 επισκέπτες, το κέντρο επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Νιάρχος συνεχίζει τις δωρεάν εκδηλώσεις και τον Ιούλιο. Το καλοκαιρινό πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει συναυλίες, υπαίθριο σινεμά, εικαστικά, yoga, παιδικά εκπαιδευτικά εργαστήρια και μία παράσταση για πιτσιρίκια. Κατά τις ημέρες των εκδηλώσεων θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά στο Κέντρο Επισκεπτών με λεωφορείο που θα ξεκινά από το σταθμό Συγγρού-Φιξ, με δρομολόγιά του θα πραγματοποιούνται 30 λεπτά πριν από την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης.

PARΚ YOUR CINEMA #ΘΕΡΙΝΟ: Κάθε Παρασκευή, ξεκινώντας από τις 8 Ιουλίου, απολαμβάνουμε υπαίθριες προβολές κλασσικών έργων, από εκείνα που δημιούργησαν την παράδοση της διασκέδασης στα αθηναϊκά θερινά σινεμά. Το θερινό σινεμά στο πάρκο περιλαμβάνει τις ταινίες: Σούπα Πάπιας των αδελφών Μαρξ (1933), Τα ταξίδια του Σάλιβαν του Πρέστον Στάρτζες (1941), Χάρβεϊ του Χένρι Κόστερ (1950), Ποιος σκότωσε τον Χάρι του Άλφρεντ Χίτσκοκ (1955).

ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΥΣ #ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ #ELECTRONICA: Μια καλοκαιρινή διαδρομή στους ήχους της ελληνικής αγγλόφωνης σκηνής. Ψηφιακές λούπες, κιθάρες, πλήκτρα και συνθεσάιζερ μας ταξιδεύουν στον ήχο του μέλλοντος με καλεσμένους τους Larry Gus, Prins Obi και Nalyssa Green, σε τρεις ανοιχτές συναυλίες.

YOGA ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ #ΑΣΚΗΣΗ #ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ: Έξι δευτεριάτικες συναντήσεις-εργαστήρια γιόγκα, στις οποίες θα εμβαθύνουμε στη σχέση που έχει η ενέργεια με την ισορροπία του σώματος, του νου και του συναισθήματος. Φοράμε άνετα ρούχα, φέρνουμε το δικό μας στρώμα γιόγκα και ξεκινάμε τους χαιρετισμούς στην αστική φύση.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΕΤΣΗΣ #ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ: 35 αντιπροσωπευτικά έργα του Υδραίου ζωγράφου, που μας τοποθετούν μέσα στο φως και τα χρώματα της Ελλάδας. Ανάμεσα στα έργα που ξεχωρίζουν είναι η μνημειώδης σύνθεση της Λαϊκής αγοράς, καθώς και οι τελευταίοι επιβλητικοί πίνακες του καλλιτέχνη, με τα ανεμοδαρμένα ελληνικά ακρογιάλια.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ #ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ #YOGA #ΘΕΑΤΡΟ: Καλοκαίρι και ελεύθερος χρόνος, σημαίνουν διάθεση για παιχνίδι και γνώση, και οι μικροί επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ δεν θα μείνουν παραπονεμένοι. Τα πιτσιρίκια ανακαλύπτουν το μπλέ, ζωγραφίζοντας σε δύο εργαστήρια – αφιερώματα στον Vincent van Gogh και στον David Hockney, ταξιδεύουν στον κόσμο μέσα από τεχνικές yoga και ζούνε την περιπλάνηση του κλόουν Μπλουμ, στη διαδραστική παράσταση «Ακούς τη γιορτή;» του Σέργιου Γκάκα.

Info: Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ιούλιος - Αύγουστος 2016, Ευριπίδου & Δοϊράνης, Καλλιθέα.

εμφάνιση σχολίων