1
1
σχόλια
305
λέξεις
VISUALISM

Βλέπουμε το φιλμ Michael Jordan, Above and Beyond, για τον μεγάλο ήρωα του σύγχρονου αθλητισμού

DOCTV.GR
16 Φεβρουαρίου 2023
Τον Οκτώβριο του 1993, ο Michael Jordan, 40 ετών, σόκαρε τον πλανήτη ανακοινώνοντας ότι αποχωρεί από το NBA. Οδήγησε τους Chicago Bulls σε τρία συνεχόμενα NBA Championships και αισθάνθηκε ότι ο κύκλος του είχε ολοκληρωθεί. Αλλά το 1995 επέστρεψε με την περίφημη φράση: "I'm back".

Ο Μάικλ Τζέφρι Τζόρνταν (Michael Jeffrey Jordan, 17 Φεβρουαρίου 1963) θεωρείται ως ο καλύτερος καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών. Σχεδόν όλη του την καριέρα την πέρασε στους Σικάγο Μπουλς, όπου ηγήθηκε στη δημιουργία της δυναστείας της ομάδας που κατέκτησε 6 πρωταθλήματα σε 8 χρόνια μέσα στη δεκαετία του 1990. Από τον Οκτώβριο του 1993 μέχρι τον Μάρτιο του 1995, αποσύρθηκε από το μπάσκετ και έκανε καριέρα στο baseball.

Όσον αφορά στις ατομικές του διακρίσεις, αυτές είναι αναρίθμητες, με χαρακτηριστικότερες τους 10 τίτλους πρώτου σκόρερ του NBA, εκ των οποίων οι 7 συνεχόμενοι από το 1987 έως το 1993, τα 5 βραβεία MVP του NBA και τα 6 βραβεία MVP των τελικών του πρωταθλήματος. Όλες αυτές οι διακρίσεις του στο μπάσκετ τον έκαναν διάσημο, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν ο ίδιος και οι μεγάλες εταιρίες που σχετίζονται με τον αθλητισμό και όχι μόνο. Από το 1984 έχει δική του σειρά παπουτσιών, τα Air Jordans, την παραγωγή των οποίων αναλαμβάνει η Nike, ενώ έχει κερδίσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια μόνο και μόνο από τις διαφημίσεις, αφού αποτέλεσε το απόλυτο πρότυπο για τη νεολαία τις δεκαετίες του 1980 και του 1990.

Συγκαταλέγεται στους πιο αναγνωρίσιμους αλλά και πιο πλούσιους αθλητές παγκοσμίως όλων των εποχών και από όλα τα αθλήματα. Το όνομά του είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα στον χώρο του μπάσκετ και συνδυάστηκε με τεράστια εμπορική επιτυχία για τις εταιρίες με τις οποίες συνεργάστηκε. Μέχρι και ο αντίπαλός του Λάρι Μπερντ (Larry Bird) παραδέχτηκε ότι ποτέ το μπάσκετ δεν γνώρισε καλύτερο παίκτη από τον Τζόρνταν.


 
εμφάνιση σχολίων