0
1
σχόλια
199
λέξεις
ΖΗΝ

Μετά την πρόσφατη έρευνα που λέει ότι πρέπει να ξεκινάμε την εργασία μετά τις δέκα το πρωί, μια άλλη έρχεται να μας δικαιώσει!

ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
11 Φεβρουαρίου 2016
Αμερικανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Duke στη Νότια Καρολίνα έχουν την απάντηση. Ο γυναικείος εγκέφαλος χρειάζεται περισσότερες ώρες ανάπαυσης αφού οι γυναίκες κάνουν περισσότερο «multitasking» κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε σχέση με τους άνδρες.

Ο καθηγητής Michael Breus, που ειδικεύεται στα θέματα ύπνου, πιστεύει πως η διατάραξη του ύπνου κάνει τις γυναίκες να ξυπνούν με σωματικούς πόνους. Μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους με μικρούς ύπνους, που ωστόσο δεν ξεπερνούν τα 90 λεπτά, διαφορετικά αυξάνεται το αίσθημα της υπνηλίας. Κατά τη διάρκεια ενός βαθύ ύπνου, το σημείο του εγκεφάλου που είναι υπέυθυνο για τη σκέψη, τη γλώσσα, τη μνήμη κ.λπ, μπαίνει σε λειτουργία ανάπαυσης. Όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε τον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια της ημέρας, τόσο περισσότερη ξεκούραση χρειάζεται, άρα περισσότερο ύπνο.

Όπως αναφέρεται στο περιοδικό Science World Report, οι ερευνητές ανακάλυψαν πως οι γυναίκες που δεν κοιμούνται όσο θα έπρεπε υποφέρουν από κατάθλιψη και συχνά γίνονται οξύθυμες. Στον αντίποδα, οι άνδρες δεν επηρεάζονται από την έλλειψη ύπνου. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει πως η έλλειψη ύπνου σχετίζεται με τον κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων, εγκεφαλικών, ψυχιατρικών προβλημάτων και με σωματικούς πόνους.
 
εμφάνιση σχολίων