0
4
σχόλια
271
λέξεις
CULTURE

Μια ιδιοφυής βιβλιοθήκη που δανείζει αντικείμενα στους χρήστες της, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να μάθουν να δημιουργούν

MINA ΚΑΛΟΓΕΡΑ
13 Ιανουαρίου 2016
Πατήστε στις φωτό για να τις δείτε σε μεγάλη διάσταση


Το The Library of Things είναι μια νέα υπηρεσία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Σακραμέντο, η οποία επιτρέπει στους επισκέπτες της να δανείζονται όχι μόνο βιβλία αλλά και πράγματα, όπως μουσικά όργανα, ραπτομηχανές, παιχνίδια, και ένα σωρό άλλα.

Ακόμα, μέσα στις εγκαταστάσεις της βιβλιοθήκης βρίσκονται 3D εκτυπωτές και scanners, μέχρι και σταθμός για την επισκευή ποδηλάτων -και όλα αυτά είναι προς δημόσια χρήση. Σύμφωνα με τη επίσημη σελίδα της βιβλιοθήκης, για να δανειστεί κάποιος αντικείμενα, πρέπει να έχει συμπληρώσει τα 18, εκτός και αν πρόκειται για κάποιο από τα βιντεοπαιχνίδια.

Οι χρήστες επίσης, κλικάροντας στη σελίδα της βιβλιοθήκης, μπαίνουν σε έναν online κατάλογο με τα αντικείμενα και δηλώνουν το ενδιαφέρον τους για κάποια από αυτά.
Οι χρήστες μπορούν να δανειστούν ένα αντικείμενο κάθε φορά, το οποίο κρατάνε έως τρεις εβδομάδες το πολύ. Μπορούν επίσης να δανειστούν το ίδιο πράγμα μέχρι έξι φορές, αλλά μόνο αν δεν υπάρχει άλλος που να περιμένει στην ουρά, ενώ είναι υπεύθυνοι να προσέχουν ό,τι δανειστούν. Αν το αντικείμενο έχει υποστεί φθορές, πρέπει να πληρώσουν για την αντικατάστασή του, ενώ αν δεν το επιστρέψουν στην προκαθορισμένη ημερομηνία, η υπηρεσία τούς χρεώνει με περίπου 1 ευρώ τη μέρα.

Το The Library of Things είναι ένα υπέροχο και πάρα πολύ χρήσιμο βοήθημα για την ανάπτυξη της κοινότητας. Τα αντικείμενα, οι υπηρεσίες και η τεχνολογική υποστήριξη που διατίθενται στις εγκαταστάσεις της βιβλιοθήκης επιλέχθηκαν από την πολιτεία της Καλιφόρνια, που είναι ο χορηγός του πρότζεκτ. Εμείς ευελπιστούμε να δούμε αυτό το πρόγραμμα να εφαρμόζεται και σε άλλες βιβλιοθήκες σε όλο τον κόσμο.
εμφάνιση σχολίων