1
1
σχόλια
191
λέξεις

Ο Θέμελης Γλυνάτσης ανεβάζει Όσκαρ Ουάιλντ, στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων

DOC TV
9 Νοεμβρίου 2015
Βρεθήκαμε στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων, στις πρόβες ενός από τα πιο προκλητικά κείμενα της Ευρωπαϊκής δραματουργίας. Η Σαλώμη του Όσκαρ Ουάιλντ είναι επί της ουσίας μια εξαντλητικά επαναλαμβανόμενη ελεγεία στον ανεκπλήρωτο έρωτα. Η βιβλική ιστορία κατά την οποία η Σαλώμη χόρεψε μπροστά στο βασιλιά Ηρώδη με αντάλλαγμα το κεφάλι του Ιωάννη Βαπτιστή, μεταμορφώνεται από την ποιητική γραφή του Ουάιλντ σε ένα κείμενο με ένταση, ερωτισμό, ακρότητες και εμμονές.

Το έργο σχολιάζει ταυτόχρονα την βαθύτατη φετιχιστική πλευρά του θεάτρου και τη μεταμόρφωση του θεατρικού χαρακτήρα σε αντικείμενο θέασης και ερωτικής φαντασίωσης. Ο σκηνοθέτης Θέμελης Γλυνάτσης και η πρωταγωνίστρια του έργου Θεοδώρα Τζήμου, μας μίλησαν για μια Σαλώμη σε ερωτική απόγνωση, παραδομένη στο πάθος που δεν βρίσκει πλήρωση.

Σκηνοθεσία – Μετάφραση: Θέμελης Γλυνάτσης

Σκηνικά: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Κοστούμια: Ελευθερία Αράπογλου
Μουσική: Γιώργος Πούλιος
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Βοηθός Φωτιστή: Μαρίνα Κόντα

Διανομή:
Θεοδώρα Τζήμου (Σαλώμη), Νέστωρ Κοψιδάς (Ηρώδης), Θανάσης Δόβρης (Ιοκαναάν), Αλεξάνδρα Ντεληθέου (Ηρωδιάδα), Βασίλης Λιάκος (Ναραμπόθ), Δημήτρης Τσιγκριμάνης (Ο ακόλουθος της Ηρωδιάδας/Ναμαάν), Σωτήρης Τσακομίδης (Ένας δαίμονας)Info: Σαλώμη, του Oscar Wilde σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση, 26 Νοεμβρίου 2015 – 10 Ιανουαρίου 2016, Θέατρο Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής», Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 9.15, Κυριακή 7μμ.

 

εμφάνιση σχολίων